Kycklinggryta med ädelost

Kycklinggryta med ädelost

4 pers

Krämig och god kycklinggryta som får en härlig touch av ädelosten.

Ingredienser

600 g Kycklinglårfilé
Smör
100 g Champinjoner
80-100 g Ädelost
½-1 dl Tomatpuré
1-2 Vitlöksklyfta
3 dl Buljong
1 msk Vetemjöl
2 dl Crème fraiche
2-3 krm Oregano
Salt och peppar

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

1. Skär kycklinglårfilén i mindre bitar och skiva svampen.

2. Bryn kött och svamp i stekpanna. Smula ner ädelosten.

3. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök och buljong. Låt sjuda under lock i 20 min.

4. Rör ner creme fraiche och vetemjöl. Koka upp och låt koka 3-5 min.

5. Krydda med oregano och ev. salt och peppar.


Servera ris och härlig krispig sallad till.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök