Recept

Kycklinggryta med ädelost

3.9
(18)
Krämig och god kycklinggryta som får en härlig touch av ädelosten.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 600 g Kycklinglårfilé, strimlad
  • Smör
  • 100 g Champinjoner
  • 80 g Ädelost
  • 1 dl Tomatpuré
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 3 dl Buljong
  • 1 msk Vetemjöl
  • 2 dl Crème fraiche
  • 3 krm Oregano
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Skiva svampen. Bryn den strimlade kycklingen och svampen i stekpanna. Smula ner ädelosten.

  2. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök och buljong. Låt sjuda under lock i 20 min.

  3. Rör ner crème fraiche och vetemjöl. Koka upp och låt koka 3-5 min.

  4. Krydda med oregano och ev. salt och peppar. Servera ris och härlig krispig sallad till.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.9 / 5. Antal röster: 18

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Strimlad Kycklinglårfilé

Läs mer

Liknande recept

Gräddig örtgryta med majskycklinglårfilé och svamp

40min
3.9
(21)

Thaigryta med ris

30min
2.7
(7)

Gryta på vinbrässerad lårfilé med murklor och ugnsrostad schalottenlök

45min
5
(1)

Rödvinsbrässerad kyckling med bacon, champinjoner och schalottenlök serveras med persiljepotatis

50min
4
(9)

Rosmarin- och dijonsenapsbräserad kycklingfilé

30min
4.2
(6)

Kycklingklassiker

4.6
(10)

Kyckling i curry

30min
0
(0)

Kyckling i buljong med vårprimörer och gremolata

30min
5
(3)

Indiska Kycklinggryta med kardemummabasmatiris

30min
3.9
(12)

Gryta med majskyckling­lårfilé med paprika, potatis, tomat, örter, spiskummin och fetaost

45min
4
(11)