Rödvinsbrässerad kyckling med bacon,  champinjoner och schalottenlök serveras med persiljepotatis

Rödvinsbrässerad kyckling med bacon, champinjoner och schalottenlök serveras med persiljepotatis

4 pers

Ingredienser

1 hel kyckling
20 gr smör
1 msk vetemjöl
150 gr champinjoner
150 gr schalottenlök, grovt skivad
2 pressade vitlöksklyftor
120 gr bacon, strimlad
3 dl rött matlagningsvin
2 dl hönsbuljong
2 msk tomatpuré
2 tsk strösocker
600 gr skalad potatis
2 dl lätt creme fraiche
1 knippe persilja, hackad

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

·Stycka kycklingen i bröst, lår och vingar. Dela låren i två bitar
·Bryn kycklingen i lite smör, pudra över vetemjölet. Lägg i en stor gryta.
·Bryn svampen, löken och vitlöken tillsammans med baconet, lägg ner i grytan med kycklingen.
·Koka upp rödvinet och buljongen. Ta i tomatpuré och strösocker, häll över kycklingen och grönsakerna. Låt kycklingen och grönsakerna brässeras i ca 35 min under lock.
·Koka potatisen, pressa den. Blanda i creme fraichen och persiljan, smaka av med salt och peppar.
·Smaka av kycklinggrytan med salt och peppar, servera direkt med salt och peppar.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök