Recept
Kycklingklubba i sötsur dillsås och primörer

Antal personer:
Tillagningstid: 35min
Ingredienser
- 4 st Kycklingklubbor
- 1 tsk Rosmarin
- 0.5 tsk Timjan
- 3 st Lagerblad
- 1 st Vitlöksklyfta, hackad
- 150 g Broccolibuketter
- 150 g Minimorötter
- 150 g Haricots vertes
- 1 msk Ättika
- 0.5 dl Strösocker
- 2 dl Grädde
- Maizena strö, ljus redning
Tillagning:
-
Drag av skinnet på kycklingklubborna. Lägg klubborna i en stor kastrull. Fyll på med vatten så det täcker och koka upp. Skumma
-
Lägg i löken, rosmarin, timjan, lagerblad och vitlök. Låt koka i ca 20 min.
-
Lägg i grönsakerna och låt koka med i tre minuter. Ta i ättika och socker.
-
Fyll på med vispgrädde, koka upp. Red av till önskad konsistens med maizenan. Servera till: Kokt potatis
Liknande recept
Läs mer om Gräddig örtgryta med majskycklinglårfilé och svamp
Gräddig örtgryta med majskycklinglårfilé och svamp
Läs mer om Kycklinglevergryta
Kycklinglevergryta
Läs mer om Rosmarin- och dijonsenapsbräserad kycklingfilé
Rosmarin- och dijonsenapsbräserad kycklingfilé
Läs mer om Panengkyckling med spetskål & kokosmjölk
Panengkyckling med spetskål & kokosmjölk
Läs mer om Vitlöksdoftande kycklingfilé
Vitlöksdoftande kycklingfilé
Läs mer om Kycklinggryta med ädelost
Kycklinggryta med ädelost
Läs mer om Kycklinggryta med sting
Kycklinggryta med sting
Läs mer om Kycklinggryta med pumpa
Kycklinggryta med pumpa
Läs mer om Kyckling i curry
Kyckling i curry
Läs mer om Kyckling i buljong med vårprimörer och gremolata