Recept
Kycklingklubba i sötsur dillsås och primörer
Antal personer:
Tillagningstid: 35min
Ingredienser
- 4 st Kycklingklubbor
- 1 tsk Rosmarin
- 0.5 tsk Timjan
- 3 st Lagerblad
- 1 st Vitlöksklyfta, hackad
- 150 g Broccolibuketter
- 150 g Minimorötter
- 150 g Haricots vertes
- 1 msk Ättika
- 0.5 dl Strösocker
- 2 dl Grädde
- Maizena strö, ljus redning
Tillagning:
-
Drag av skinnet på kycklingklubborna. Lägg klubborna i en stor kastrull. Fyll på med vatten så det täcker och koka upp. Skumma
-
Lägg i löken, rosmarin, timjan, lagerblad och vitlök. Låt koka i ca 20 min.
-
Lägg i grönsakerna och låt koka med i tre minuter. Ta i ättika och socker.
-
Fyll på med vispgrädde, koka upp. Red av till önskad konsistens med maizenan. Servera till: Kokt potatis
Liknande recept
Läs mer om Kyckling i grön curry med ingefära och citrongräs
Kyckling i grön curry med ingefära och citrongräs
Läs mer om Gryta på vinbrässerad lårfilé med murklor och ugnsrostad schalottenlök
Gryta på vinbrässerad lårfilé med murklor och ugnsrostad schalottenlök
Läs mer om Thaikyckling i kokosmjölk
Thaikyckling i kokosmjölk
Läs mer om Panengkyckling med spetskål & kokosmjölk
Panengkyckling med spetskål & kokosmjölk
Läs mer om Vitlöksdoftande kycklingfilé
Vitlöksdoftande kycklingfilé
Läs mer om Majskycklinggryta med grön sparris, morot och dill
Majskycklinggryta med grön sparris, morot och dill
Läs mer om Kycklinggryta med ädelost
Kycklinggryta med ädelost
Läs mer om Kycklinggryta med sting
Kycklinggryta med sting
Läs mer om Kyckling i curry
Kyckling i curry
Läs mer om Gryta med majskycklinglårfilé med paprika, potatis, tomat, örter, spiskummin och fetaost