Kycklinggryta med apelsin, tomat, chorizo, fetaost och oliver

Kycklinggryta med apelsin, tomat, chorizo, fetaost och oliver

4 pers

Ingredienser

1 stor hel kyckling
200 gr chorizokorvar i tjocka skivor
3 dl krossad tomat
1 tsk salvia
½ dl koncentrerad apelsinjuice
1 dl urkärnade kalamataoliver
120 gr tärnad fetaost
2 msk hackad persilja

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

·Stycka kycklingen i bröst, lår och vingar. Hugg låren i två bitar.
·Bryn korven och lägg i en ugnsfast form. Spara på fettet.
·Bryn kycklingdelarna i fettet från korven, lägg i formen.
·Koka upp krossad tomat, salvia, apelsinkoncentrat och urkärnade oliver, salta och peppra. Häll över kycklingen.
·Brässera kycklingen i ugnen på 200 grader i 40 minuter
·Fördela den tärnade fetaosten och persiljan över kycklingen innan servering.

Servera till: Pommes chateau eller liknande.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök