Recept

Kycklinggryta med apelsin, tomat, chorizo, fetaost och oliver

0
(0)
En gryta med mycket smak - sött möter salt.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 st Hel kyckling
  • 200 g Chorizokorv i tjocka skivor
  • 3 dl Krossade tomater
  • 1 tsk Salvia
  • 0.5 dl Koncentrerad apelsinjuice
  • 1 dl Kalamataoliver, urkärnade
  • 120 g Fetaost, tärnad
  • 2 msk Persilja, hackad

Tillagning:

  1. Stycka kycklingen i bröst, lår och vingar. Hugg låren i två bitar.

  2. Bryn korven och lägg i en ugnsfast form. Spara på fettet.

  3. Bryn kycklingdelarna i fettet från korven, lägg i formen.

  4. Koka upp krossad tomat, salvia, apelsinkoncentrat och urkärnade oliver, salta och peppra. Häll över kycklingen.

  5. Brässera kycklingen i ugnen på 200 grader i 40 minuter.

  6. Fördela den tärnade fetaosten och persiljan över kycklingen innan servering.

  7. Servera till: Pommes chateau eller liknande.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Rödvinsbrässerad kyckling med bacon, champinjoner och schalottenlök serveras med persiljepotatis

50min
0
(0)

Rosmarin- och dijonsenapsbräserad kycklingfilé

30min
0
(0)

Kycklinggryta med ädelost

30min
0
(0)