Recept

Kycklinggryta med apelsin, tomat, chorizo, fetaost och oliver

1
(1)
En gryta med mycket smak - sött möter salt.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 st Hel kyckling
  • 200 g Chorizokorv i tjocka skivor
  • 3 dl Krossade tomater
  • 1 tsk Salvia
  • 0.5 dl Koncentrerad apelsinjuice
  • 1 dl Kalamataoliver, urkärnade
  • 120 g Fetaost, tärnad
  • 2 msk Persilja, hackad

Tillagning:

  1. Stycka kycklingen i bröst, lår och vingar. Hugg låren i två bitar.

  2. Bryn korven och lägg i en ugnsfast form. Spara på fettet.

  3. Bryn kycklingdelarna i fettet från korven, lägg i formen.

  4. Koka upp krossad tomat, salvia, apelsinkoncentrat och urkärnade oliver, salta och peppra. Häll över kycklingen.

  5. Brässera kycklingen i ugnen på 200 grader i 40 minuter.

  6. Fördela den tärnade fetaosten och persiljan över kycklingen innan servering.

  7. Servera till: Pommes chateau eller liknande.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 1 / 5. Antal röster: 1

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Gräddig örtgryta med majskycklinglårfilé och svamp

40min
3.9
(21)

Thaigryta med ris

30min
2.7
(7)

Gryta på vinbrässerad lårfilé med murklor och ugnsrostad schalottenlök

45min
5
(1)

Rödvinsbrässerad kyckling med bacon, champinjoner och schalottenlök serveras med persiljepotatis

50min
4
(9)

Rosmarin- och dijonsenapsbräserad kycklingfilé

30min
4.2
(6)

Panengkyckling med spetskål & kokosmjölk

25min
3.4
(20)

Kycklingklassiker

4.6
(10)

Kycklinggryta med ädelost

30min
3.9
(18)

Kycklinggryta med sting

30min
4.3
(25)

Indiska Kycklinggryta med kardemummabasmatiris

30min
3.9
(12)