Recept
Kycklinggryta med apelsin, tomat, chorizo, fetaost och oliver
En gryta med mycket smak - sött möter salt.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 50min
Ingredienser
- 1 st Hel kyckling
- 200 g Chorizokorv i tjocka skivor
- 3 dl Krossade tomater
- 1 tsk Salvia
- 0.5 dl Koncentrerad apelsinjuice
- 1 dl Kalamataoliver, urkärnade
- 120 g Fetaost, tärnad
- 2 msk Persilja, hackad
Tillagning:
-
Stycka kycklingen i bröst, lår och vingar. Hugg låren i två bitar.
-
Bryn korven och lägg i en ugnsfast form. Spara på fettet.
-
Bryn kycklingdelarna i fettet från korven, lägg i formen.
-
Koka upp krossad tomat, salvia, apelsinkoncentrat och urkärnade oliver, salta och peppra. Häll över kycklingen.
-
Brässera kycklingen i ugnen på 200 grader i 40 minuter.
-
Fördela den tärnade fetaosten och persiljan över kycklingen innan servering.
-
Servera till: Pommes chateau eller liknande.
Liknande recept
Läs mer om Thaigryta med ris
Thaigryta med ris
Läs mer om Gryta på vinbrässerad lårfilé med murklor och ugnsrostad schalottenlök
Gryta på vinbrässerad lårfilé med murklor och ugnsrostad schalottenlök
Läs mer om Thaikyckling i kokosmjölk
Thaikyckling i kokosmjölk
Läs mer om Rödvinsbrässerad kyckling med bacon, champinjoner och schalottenlök serveras med persiljepotatis
Rödvinsbrässerad kyckling med bacon, champinjoner och schalottenlök serveras med persiljepotatis
Läs mer om Majskycklinggryta med grön sparris, morot och dill
Majskycklinggryta med grön sparris, morot och dill
Läs mer om Kycklingstroganoff
Kycklingstroganoff
Läs mer om Kycklinggryta med sting
Kycklinggryta med sting
Läs mer om Kycklinggryta med pumpa
Kycklinggryta med pumpa
Läs mer om Kyckling i buljong med vårprimörer och gremolata
Kyckling i buljong med vårprimörer och gremolata
Läs mer om Kycklinggryta med dragon och Dijon