Rosmarin- och dijonsenapsbräserad kycklingfilé

Rosmarin- och dijonsenapsbräserad kycklingfilé

4 pers

Ingredienser

4 kycklingfiléer
1 msk smör
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
10 champinjoner
1 påse färsk spenat eller fryst pkt
1 fänkål
2 kvistar färsk rosmarin
1 msk grov dijonsenap
2 dl vispgrädde
Salt och vitpeppar

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Bryn kycklingfiléerna i smör och olivolja så att de får en gyllenbrun färg. Salta och peppra. Lägg över dem i en gryta.
Skär champinjonerna och fänkål i grova bitar. Repa bladen från rosmarinkvistarna. Salta och peppra. Lägg över svampröran i kycklinggrytan. Tillsätt vinet och låt sjuda under lock i ca 5 min, tillsätt senap och grädde och låt koka vidare ca 3-4 min. Smaka av, vänd ner spenat och servera med nykokt pasta eller ris med en grönsallad.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök