Recept
Rosmarin- och dijonsenapsbräserad kycklingfilé

Underbar gryta att bjuda nära och kära på. Perfekt att förbereda och perfekt när man är många.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 1 msk Smör
- 2 msk Olivolja
- 2 dl Vitt vin
- 10 st Champinjoner
- 70 g Färsk spenat eller fryst
- 1 st Fänkål
- 2 st Kvistar färsk rosmarin
- 1 msk Grov dijonsenap
- 2 dl Grädde
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Bryn kycklingfiléerna i smör och olivolja så att de får en gyllenbrun färg. Salta och peppra. Lägg över dem i en gryta.
-
Skär champinjonerna och fänkål i grova bitar och stek dem i stekpanna tillsammans med de repade bladen från rosmarinkvistarna. Salta och peppra.
-
Lägg över svampröran i kycklinggrytan. Tillsätt vinet och låt sjuda under lock i ca 5 min, tillsätt senap och grädde och låt koka vidare ca 3-4 min.
-
Smaka av, vänd ner spenat och servera med nykokt pasta eller ris med en grönsallad.
