Recept

Rosmarin- och dijonsenapsbräserad kycklingfilé

4.2
(6)
Underbar gryta att bjuda nära och kära på. Perfekt att förbereda och perfekt när man är många.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • 1 msk Smör
  • 2 msk Olivolja
  • 2 dl Vitt vin
  • 10 st Champinjoner
  • 70 g Färsk spenat eller fryst
  • 1 st Fänkål
  • 2 st Kvistar färsk rosmarin
  • 1 msk Grov dijonsenap
  • 2 dl Grädde
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Bryn kycklingfiléerna i smör och olivolja så att de får en gyllenbrun färg. Salta och peppra. Lägg över dem i en gryta.

  2. Skär champinjonerna och fänkål i grova bitar och stek dem i stekpanna tillsammans med de repade bladen från rosmarinkvistarna. Salta och peppra.

  3. Lägg över svampröran i kycklinggrytan. Tillsätt vinet och låt sjuda under lock i ca 5 min, tillsätt senap och grädde och låt koka vidare ca 3-4 min.

  4. Smaka av, vänd ner spenat och servera med nykokt pasta eller ris med en grönsallad.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 6

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfiléer

Läs mer

Liknande recept

Citronmajskyckling, pasta med dragon- smörsås, grön sparris & rostade hasselnötter

35min
4.3
(3)

Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör

40min
4.3
(45)

Festgratäng med blå och gröna druvor

40min
4
(4)

Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad

30min
3.8
(4)

Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky

45min
3
(3)

Maharadjans filé

25min
4.6
(5)

Kycklinggryta med sting

30min
4.3
(25)

Kycklinggryta med pumpa

25min
0
(0)

Hot currykyckling

20min
3
(3)

Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé

45min
0
(0)