Recept

Indiska Kycklinggryta med kardemummabasmatiris

3.9
(12)
Indisk mat är mångas favorit. Detta är en favoritgryta både nyttig och med mycket smak.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 300 g Kycklingbröstfiléer skurna i mindre bitar
  • 1 st Gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 msk Sambal oelek
  • 2 cm Färsk ingefära
  • 1 st Kycklingbuljongtärning
  • 1 burk Krossade tomater
  • 0.5 st Citron, saften
  • 2 msk Rapsolja
  • 0.5 msk Curry
  • 1 tsk Kanel
  • 1 dl Naturell yoghurt
  • 2 dl Basmatiris eller fullkornsris, råris
  • 1 tsk Kardemumma, malen
  • Salt
  • Rapsolja

Tillagning:

  1. Börja med att mixa lök, vitlök, chili och ingefära tills du får en slät massa. Hetta upp oljan och fräs mixblandningen i ca 1 minut. Tillsätt kanel och curry och fräs ytterligare 1 minut. Tillsätt resterande ingredienser och låt sjuda i ca 40 minuter.

  2. Ris: Hetta upp oljan och fräs kardemumman i ca 30 sekunder. Tillsätt riset och fräs ytterligare 1 minut. Häll på vatten och salt och låt riset bli klart.

  3. Servera med kycklingen och en liten klick yoghurt naturell.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.9 / 5. Antal röster: 12

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kyckling­bröstfiléer

Läs mer