Recept
Kycklinglevergryta
Gillar du kycklinglever? Då kommer du att älska denna gryta. Enkel och god!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 400 g Kycklinglever
- 300 g Rotfrukter, grovskurna, t.ex. morot, palsternacka, rotselleri
- 1 st Gul lök
- 150 g Champinjoner, halverade
- 1 dl Vitt matlaningsvin
- 3 dl Hönsbuljong
- 2 dl Vispgrädde
- 1 msk Soja, kinesisk
- 2 msk Vinbärsgelé
- Maizena
Tillagning:
-
Vänd rotfrukterna i olivoljan och fördela på plåt. Baka i ugn på 200 grader i 30 min.
-
Stek levern och låt den vara något rosa i mitten.
-
Fräs löken och svampen, slå på vitt vin och låt den koka in i grönsakerna.
-
Häll därefter i buljong, soja, vinbärsgelé och vispgrädde. Låt såsen koka i 10 min.
-
Lägg i rotfrukterna och levern. Koka upp och red av med maizena och smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Läs mer om Thaikyckling i kokosmjölk
Thaikyckling i kokosmjölk
Läs mer om Rödvinsbrässerad kyckling med bacon, champinjoner och schalottenlök serveras med persiljepotatis
Rödvinsbrässerad kyckling med bacon, champinjoner och schalottenlök serveras med persiljepotatis
Läs mer om Rosmarin- och dijonsenapsbräserad kycklingfilé
Rosmarin- och dijonsenapsbräserad kycklingfilé
Läs mer om Panengkyckling med spetskål & kokosmjölk
Panengkyckling med spetskål & kokosmjölk
Läs mer om Majskycklinggryta med grön sparris, morot och dill
Majskycklinggryta med grön sparris, morot och dill
Läs mer om Kycklingstroganoff
Kycklingstroganoff
Läs mer om Kycklinggryta med apelsin, tomat, chorizo, fetaost och oliver
Kycklinggryta med apelsin, tomat, chorizo, fetaost och oliver
Läs mer om Kycklinggryta med pumpa
Kycklinggryta med pumpa
Läs mer om Kyckling i buljong med vårprimörer och gremolata
Kyckling i buljong med vårprimörer och gremolata
Läs mer om Hot currykyckling