Recept
Kycklinglevergryta

Gillar du kycklinglever? Då kommer du att älska denna gryta. Enkel och god!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 400 g Kycklinglever
- 300 g Rotfrukter, grovskurna, t.ex. morot, palsternacka, rotselleri
- 1 st Gul lök
- 150 g Champinjoner, halverade
- 1 dl Vitt matlaningsvin
- 3 dl Hönsbuljong
- 2 dl Vispgrädde
- 1 msk Soja, kinesisk
- 2 msk Vinbärsgelé
- Maizena
Tillagning:
-
Vänd rotfrukterna i olivoljan och fördela på plåt. Baka i ugn på 200 grader i 30 min.
-
Stek levern och låt den vara något rosa i mitten.
-
Fräs löken och svampen, slå på vitt vin och låt den koka in i grönsakerna.
-
Häll därefter i buljong, soja, vinbärsgelé och vispgrädde. Låt såsen koka i 10 min.
-
Lägg i rotfrukterna och levern. Koka upp och red av med maizena och smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Läs mer om Gräddig örtgryta med majskycklinglårfilé och svamp
Gräddig örtgryta med majskycklinglårfilé och svamp
Läs mer om Kyckling i grön curry med ingefära och citrongräs
Kyckling i grön curry med ingefära och citrongräs
Läs mer om Thaikyckling i kokosmjölk
Thaikyckling i kokosmjölk
Läs mer om Rosmarin- och dijonsenapsbräserad kycklingfilé
Rosmarin- och dijonsenapsbräserad kycklingfilé
Läs mer om Vitlöksdoftande kycklingfilé
Vitlöksdoftande kycklingfilé
Läs mer om Maharadjans filé
Maharadjans filé
Läs mer om Kycklingklassiker
Kycklingklassiker
Läs mer om Kycklinggryta med sting
Kycklinggryta med sting
Läs mer om Kyckling i buljong med vårprimörer och gremolata
Kyckling i buljong med vårprimörer och gremolata
Läs mer om Kycklinggryta med dragon och Dijon