Recept

Kycklinglevergryta

2.7
(15)
Gillar du kycklinglever? Då kommer du att älska denna gryta. Enkel och god!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 400 g Kycklinglever
  • 300 g Rotfrukter, grovskurna, t.ex. morot, palsternacka, rotselleri
  • 1 st Gul lök
  • 150 g Champinjoner, halverade
  • 1 dl Vitt matlaningsvin
  • 3 dl Hönsbuljong
  • 2 dl Vispgrädde
  • 1 msk Soja, kinesisk
  • 2 msk Vinbärsgelé
  • Maizena

Tillagning:

  1. Vänd rotfrukterna i olivoljan och fördela på plåt. Baka i ugn på 200 grader i 30 min.

  2. Stek levern och låt den vara något rosa i mitten.

  3. Fräs löken och svampen, slå på vitt vin och låt den koka in i grönsakerna.

  4. Häll därefter i buljong, soja, vinbärsgelé och vispgrädde. Låt såsen koka i 10 min.

  5. Lägg i rotfrukterna och levern. Koka upp och red av med maizena och smaka av med salt och peppar.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 2.7 / 5. Antal röster: 15

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Thaigryta med ris

30min
2.7
(7)

Gryta på vinbrässerad lårfilé med murklor och ugnsrostad schalottenlök

45min
5
(1)

Rödvinsbrässerad kyckling med bacon, champinjoner och schalottenlök serveras med persiljepotatis

50min
4
(9)

Rosmarin- och dijonsenapsbräserad kycklingfilé

30min
4.2
(6)

Maharadjans filé

25min
4.6
(5)

Kycklinggryta med apelsin, tomat, chorizo, fetaost och oliver

50min
1
(1)

Kycklinggryta med sting

30min
4.3
(25)

Kyckling i curry

30min
0
(0)

Kycklinggryta med dragon och Dijon

30min
4
(52)

Gryta med majskyckling­lårfilé med paprika, potatis, tomat, örter, spiskummin och fetaost

45min
4
(11)