Recept
Kycklinglevergryta

Gillar du kycklinglever? Då kommer du att älska denna gryta. Enkel och god!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 400 g Kycklinglever
- 300 g Rotfrukter, grovskurna, t.ex. morot, palsternacka, rotselleri
- 1 st Gul lök
- 150 g Champinjoner, halverade
- 1 dl Vitt matlaningsvin
- 3 dl Hönsbuljong
- 2 dl Vispgrädde
- 1 msk Soja, kinesisk
- 2 msk Vinbärsgelé
- Maizena
Tillagning:
-
Vänd rotfrukterna i olivoljan och fördela på plåt. Baka i ugn på 200 grader i 30 min.
-
Stek levern och låt den vara något rosa i mitten.
-
Fräs löken och svampen, slå på vitt vin och låt den koka in i grönsakerna.
-
Häll därefter i buljong, soja, vinbärsgelé och vispgrädde. Låt såsen koka i 10 min.
-
Lägg i rotfrukterna och levern. Koka upp och red av med maizena och smaka av med salt och peppar.
