Recept
Thaigryta med ris

Vi drömmer oss bort till Thailand ett tag med en god gryta med kycklinglårfilé. Servera gärna med ris eller något liknande.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 600 g Kycklinglårfilé, strimlad
- 1 pkt Minimajs
- 1 st Broccolihuvud
- 0.5 st Purjolök
- 1 st Röd paprika
- 400 g Kokosmjölk
- 2 krm Stark curry
- 0.5 krm Cayennepeppar el. 1 färsk pepparfrukt
- 1 st Hönsbuljongtärning
- 2 st Limeblad eller lite rivet citronskal
- 1 st Kruka basilika
- 0.5 st Citron, saft
Tillagning:
-
Koka upp 4 dl vatten, citronsaften, kokosmjölken, buljongtärningen, Cayenne och curryn.
-
Lägg i den strimlade kycklingen och låt koka sakta ca 5 min.
-
Sänk värmen, skär grönsakerna och lägg ner i grytan, låt sjuda i 5 min, smaka av med salt.
-
Hacka basilikan och ta i grytan innan servering, serveras med jasminris.
Liknande recept
Läs mer om Taco på stekt majskycklinglårfilé
Taco på stekt majskycklinglårfilé
Läs mer om Gräddig örtgryta med majskycklinglårfilé och svamp
Gräddig örtgryta med majskycklinglårfilé och svamp
Läs mer om Krämig pasta med citron & vitlök
Krämig pasta med citron & vitlök
Läs mer om Kyckling i grön curry med ingefära och citrongräs
Kyckling i grön curry med ingefära och citrongräs
Läs mer om Honungsfilé med härlig potatis-och avokadosallad
Honungsfilé med härlig potatis-och avokadosallad
Läs mer om Grillade kycklingfilé med jordnötssås
Grillade kycklingfilé med jordnötssås
Läs mer om Kycklingklassiker
Kycklingklassiker
Läs mer om Kycklinggryta med ädelost
Kycklinggryta med ädelost
Läs mer om Kyckling i curry
Kyckling i curry
Läs mer om Kyckling i buljong med vårprimörer och gremolata