Recept

Kyckling Languedoc

3.8
(4)
Saftigt, nyttigt och gott med bland annat kycklinglårfilé, vitt vin, buljong, oliver och paprika.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 700 g Kycklinglårfilé
  • 10 st Smålökar
  • 7 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Gul paprika
  • 1 tsk Salt
  • 0.5 st Buljongtärning
  • Svartpeppar
  • 3 msk Olivolja
  • 2 st Lagerblad
  • 1 dl Vatten
  • 2 dl Torrt vitt vin
  • 1 dl Svarta oliver
  • 0.5 st Citron, saften
  • Färsk timjan

Tillagning:

  1. Skala lök + vitlöksklyftor. Kärna ur paprikan och skär långa klyftor.

  2. Klappa in kycklingen med salt och peppar.

  3. Varva kyckling, lök, vitlök och paprika i en stor ugnsform. Ringla över olivolja och lagerblad och buljongtärning. Slå över vatten, citronsaft och vin. Fördela oliver och rejält med färsk timjan. 225 grader i ca 30-35min, (tills kycklingen fått fin färg).

  4. Servera med pressad potatis eller couscous samt en god sallad.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.8 / 5. Antal röster: 4

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklinglårfilé

Läs mer

Liknande recept

Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör

40min
4.3
(42)

Kycklingrullader med bacon & parmesan

40min
4.1
(7)

Ugnstekta kycklinglårfiléroulader med örtgräddsås

60min
3
(3)

Kyckling i buljong med vårprimörer och gremolata

30min
5
(1)

Krämig kycklingsoppa

30min
0
(0)

Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise

5
(1)

Grillad kycklinglårfilé med pesto rosso

30min
0
(0)

Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk

30min
4
(5)

Kyckling i ugn med smak av grönpeppar

30min
3.6
(7)

Dillkyckling

3
(2)