Recept

Piccatakyckling med potatissallad

0
(0)
Vår tvådelade kycklingfilé är perfekt när man ska panera kyckling. Jämna fina skivor som går lätt att steka.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 600 g Tvådelad kycklingfilé
  • 200 g Sockerärtor
  • 70 g Machesallad
  • 4 st Kokta ägg, 2 ägg till panering
  • 15 st Kokta kalla sparrispotatisar el. annan sort, i tärningar
  • 0.5 st Purjolök, sköljd och tunt skivad
  • 1 st Knippe dill, grovhackad
  • 1.5 dl Parmesanost, fint riven
  • 4 msk Vetemjöl
  • 1 msk Fransk senap
  • 1 st Vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk Vit balsamvinäger
  • 1 msk Kapris
  • (eller använd en färdig vinägrette.)

Tillagning:

  1. Förväll sockerärtorna hastigt i saltat vatten, kallspola och låt rinna av i ett durkslag.

  2. Skala och grovhacka de kokta äggen.

  3. Blanda Machesallad med sockerärtorna, äggen, sparrispotatis, purjolök och dillen i en skål, salta och peppra.

  4. Vispa upp ägget med den rivna parmesanen och mjölet, smaka av med lite salt och peppar. Panera kycklingskivorna i ägg och ostblandningen och stek gyllenbruna på medelhög värme.

  5. Blanda fransk senap, vitlök, balsamvinäger och kapris. Ta i matoljan under omrörning och smaka av med salt (eller använd färdig vinägrette).

  6. Servera den panerade kycklingen direkt med salladen och senapsvinägretten.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Tvådelad Kycklingfilé

Läs mer

Liknande recept