Recept
Apelsinsmörfilé
Snabbt och enkelt vardagsrecept med kycklingbröstfilé med god apelsinsmak.
Antal personer:
Ingredienser
- 700 g Tvådelade kycklingbröstfiléer
- 2 st Schalottenlökar
- 1 st Gul paprika
- Smör att steka i
- 4 msk Saft av apelsin
- 2 tsk Kycklingfond
- 1 dl Grädde
- 2 msk Smör
Tillagning:
-
SÅS: Finhacka lök och paprika. Stek i smör i en stekpanna.
-
Häll i apelsinsaft och kycklingfond. Rör ner grädde. Koka 5-10 min. Låt svalna något. Mixa slät i en matberedare.
-
Stek den tvådelade kycklingfilén i smör på båda sidorna. Salta och peppra.
-
Värm upp såsen igen i en kastrull och runda av den med smör. Smaka av med salt och peppar.
-
Servera kycklingfiléerna med den solgula apelsinsåsen och små kokta potatisar.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Krämig pasta med citron & vitlök
Krämig pasta med citron & vitlök
Läs mer om Sesamstekt kycklingfilé med bulgur
Sesamstekt kycklingfilé med bulgur
Läs mer om Grillad kycklingbröstfilé med Karl Johan ravioli
Grillad kycklingbröstfilé med Karl Johan ravioli
Läs mer om Sesampanerad kycklingfilé med goda tillbehör
Sesampanerad kycklingfilé med goda tillbehör
Läs mer om Rosmarinstekt kycklingfilé med bulgursallad med vattenmelon & fetaost
Rosmarinstekt kycklingfilé med bulgursallad med vattenmelon & fetaost
Läs mer om Fullkornsspagetti m grillade kycklinginnerfiléer
Fullkornsspagetti m grillade kycklinginnerfiléer
Läs mer om Chili & Cashewstekta innerfiléer med mango- och currybulgur & ingefära yoghurt
Chili & Cashewstekta innerfiléer med mango- och currybulgur & ingefära yoghurt
Läs mer om Asiatisk pytt
Asiatisk pytt
Läs mer om Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök