Recept
Apelsinsmörfilé

Snabbt och enkelt vardagsrecept med kycklingbröstfilé med god apelsinsmak.
Antal personer:
Ingredienser
- 700 g Tvådelade kycklingbröstfiléer
- 2 st Schalottenlökar
- 1 st Gul paprika
- Smör att steka i
- 4 msk Saft av apelsin
- 2 tsk Kycklingfond
- 1 dl Grädde
- 2 msk Smör
Tillagning:
-
SÅS: Finhacka lök och paprika. Stek i smör i en stekpanna.
-
Häll i apelsinsaft och kycklingfond. Rör ner grädde. Koka 5-10 min. Låt svalna något. Mixa slät i en matberedare.
-
Stek den tvådelade kycklingfilén i smör på båda sidorna. Salta och peppra.
-
Värm upp såsen igen i en kastrull och runda av den med smör. Smaka av med salt och peppar.
-
Servera kycklingfiléerna med den solgula apelsinsåsen och små kokta potatisar.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Grillad kycklingfilé med pastasallad med pesto & soltorkade tomater
Grillad kycklingfilé med pastasallad med pesto & soltorkade tomater
Läs mer om Krämig pasta med citron & vitlök
Krämig pasta med citron & vitlök
Läs mer om Sesamstekt kycklingfilé med bulgur
Sesamstekt kycklingfilé med bulgur
Läs mer om Piccatakyckling med potatissallad
Piccatakyckling med potatissallad
Läs mer om Kyckling och fetaostpaj med rödbetssallad och dillyoghurt
Kyckling och fetaostpaj med rödbetssallad och dillyoghurt
Läs mer om Grillfilé Sandwich med tomat & coleslaw
Grillfilé Sandwich med tomat & coleslaw
Läs mer om Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Läs mer om Asiatisk pytt
Asiatisk pytt
Läs mer om Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök