Recept
Rosmarinstekt kycklingfilé med bulgursallad med vattenmelon & fetaost

En god fräsch somrig bulgursallad med vattenmelon som serveras till rosmarinstekta kycklingfiléer.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 25min
Ingredienser
- 600 g Tvådelad kycklingfilé
- 3 dl Färdigkokt bulgur
- 3 dl Vattenmelon i bitar
- 2 dl Fetaost i tärningar
- 70 g Bladspenat
- 150 g Haricots vertes, förvällda
- 0.25 st Purjolök, sköld och strimlad
- 1 dl Olivolja
- 3 msk Vit balsamvinäger
- 0.5 dl Färska örter, hackade
- 1 tsk Rosmarin, fint stött i mortel
Tillagning:
-
Blanda bulgur med vattenmelon, fetaost, babyspenat, haricotsverts och purjolök.
-
Gör en god örtvinaigrette, blanda olivolja med pressad vitlök, vit balsamvinäger och färska örter. Slå den över bulgursalladen innan servering.
-
Fördela rosmarin på kycklingskivorna och stek dem gyllenbruna. Servera med bulgursalladen.
