Parmesan & pankopanerad kyckling med ljummen tomatsallad
Ingredienser
- 8 st Solbacka kycklinglårfilé
- 1 tsk Salt
- 2 krm Nymald svartpeppar
- 1 tsk Dijonsenap
- 2 msk Olivolja
- 1 st Citron, rivet skal + 1 msk citronsaft
- 2 tsk Honung
- 1 st Stor vitlöksklyfta
- 1 msk Japansk soja
- 1 dl Parmesan, finriven
- 1.5 dl Panko (japanskt ströbröd)
- Olivolja
- 600 g Småtomater
- 25 g Parmesan
- 150 g Stora kaprisbär
- 50 g Rucola, sköljd
- 0.5 kruka Färsk oregano
- 2 msk Olivolja
- 1 st Vitlöksklyfta
Tillagning:
-
Blanda samman olivolja, dijonsenap, skal och saft från citron, honung, soja och riven eller pressad vitlök. Blanda kycklingen med detta och låt marinera i minst 30 min, gärna längre.
-
Värm under tiden ugnen till 200°C. Dela tomaterna på mitten och lägg i en ugnsfast form. Riv eller pressa vitlöken, blanda med olivolja och sväng runt med tomaterna. Krydda med salt och peppar.
-
Lägg ut kycklinglårfiléerna på ena sidan av en plåt klädd med bakplåtspapper (vik ihop filéerna, snarare än platta ut dem) Krydda med salt och peppar. Blanda samman panko och parmesan och fördela detta över kycklingen. Ringla över lite olivolja över och sätt in i mitten av ugnen och ställ formen med tomaterna på andra sidan av plåten. Baka kycklingen tills de har en innertemperatur på ca 72°C, men ta ut tomaterna efter ca 15 min.
-
Låt tomaterna svalna något och vänd sedan samman försiktigt med rucola, kaprisbär, grovhackad oregano och smulad parmesan. Servera sedan till den varma kycklingen som en lättare måltid eller tillsammans med exempelvis rostade rotfrukter eller andra grönsaker, ett gott bröd, pasta eller kanske en god, enkel risotto om du vill göra det hela lite matigare.