Recept

Parmesan & pankopanerad kyckling med ljummen tomatsallad

4.1
(54)
Saftig och krispig kycklinglårfilé som med en flirt med medelhavet serveras med en ljummen tomatsallad. Enkelt och avskalat om du kanske vill servera den som en lättare lunch, eller tillsammans med ett gott bröd, en risonisallad, risotto eller kanske en färsk pasta om du vill ha en lite matigare måltid.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 8 st Solbacka kycklinglårfilé
  • 1 tsk Salt
  • 2 krm Nymald svartpeppar
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 2 msk Olivolja
  • 1 st Citron, rivet skal + 1 msk citronsaft
  • 2 tsk Honung
  • 1 st Stor vitlöksklyfta
  • 1 msk Japansk soja
  • 1 dl Parmesan, finriven
  • 1.5 dl Panko (japanskt ströbröd)
  • Olivolja
  • 600 g Småtomater
  • 25 g Parmesan
  • 150 g Stora kaprisbär
  • 50 g Rucola, sköljd
  • 0.5 kruka Färsk oregano
  • 2 msk Olivolja
  • 1 st Vitlöksklyfta

Tillagning:

  1. Blanda samman olivolja, dijonsenap, skal och saft från citron, honung, soja och riven eller pressad vitlök. Blanda kycklingen med detta och låt marinera i minst 30 min, gärna längre.

  2. Värm under tiden ugnen till 200°C. Dela tomaterna på mitten och lägg i en ugnsfast form. Riv eller pressa vitlöken, blanda med olivolja och sväng runt med tomaterna. Krydda med salt och peppar.

  3. Lägg ut kycklinglårfiléerna på ena sidan av en plåt klädd med bakplåtspapper (vik ihop filéerna, snarare än platta ut dem) Krydda med salt och peppar. Blanda samman panko och parmesan och fördela detta över kycklingen. Ringla över lite olivolja över och sätt in i mitten av ugnen och ställ formen med tomaterna på andra sidan av plåten. Baka kycklingen tills de har en innertemperatur på ca 72°C, men ta ut tomaterna efter ca 15 min.

  4. Låt tomaterna svalna något och vänd sedan samman försiktigt med rucola, kaprisbär, grovhackad oregano och smulad parmesan. Servera sedan till den varma kycklingen som en lättare måltid eller tillsammans med exempelvis rostade rotfrukter eller andra grönsaker, ett gott bröd, pasta eller kanske en god, enkel risotto om du vill göra det hela lite matigare.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.1 / 5. Antal röster: 54

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Solbacka kycklinglårfilé 4-pack

Läs mer

Liknande recept

Taco på stekt majskycklinglårfilé

35min
4
(4)

Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing

4.5
(2)

Kycklingsallad med krämig saffran- och apelsindressing, fänkål, mynta och basilika

60min
4.4
(10)

Kycklingrullader med bacon & parmesan

40min
4.1
(7)

Tomat- och getostgratinerad kycklingcannelloni med bladspenat

40min
0
(0)

Kycklingklassiker

4.6
(10)

Grillad Majskyckling­bröstfilé med blomkål, druvor, rädisor samt parmesanmajonnäs.

40min
0
(0)

Festkyckling i Portvin

20min
3.7
(3)

Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd

30min
3
(2)

Citron, vitlök och sardellfyllt Majskycklingbröst

45min
4
(1)