Recept
Tomat- och getostgratinerad kycklingcannelloni med bladspenat

Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 600 g Kycklinglårfilé
- 1 tsk Oregano
- 1 st Vitlöksklyfta, pressad
- 70 g Bladspenat
- 12 st Förkokta lasagneplattor eller färska plattor.
- 2 dl Grädde
- 2 dl Mjölk
- Maizena strö
- 100 g Getostrulle
- 3 dl Färdigsmaksatt tomatsås
Tillagning:
-
Stek kycklingen i lite smör, ta i oreganon och pressad vitlök. Ta i bladspenaten på slutet och låt fräsa med 1 minut.
-
Fördela kycklingfyllningen på pastaplattorna och rulla ihop. Smörj en ugnsfast form och lägg skarven nedåt.
-
Koka upp grädde och mjölk, red av med lite maizena till såskonsistens. Koka under omrörning. Smula ner getosten, smaka av med salt och peppar.
-
Bred tomatsåsen över cannellonin och därefter getostsåsen ovanpå. Gratinera i ugnen på 225°C i ca 30 min.
-
Servera med rucola och tomatsallad
