Recept
Tomat- och getostgratinerad kycklingcannelloni med bladspenat
Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 600 g Kycklinglårfilé
- 1 tsk Oregano
- 1 st Vitlöksklyfta, pressad
- 70 g Bladspenat
- 12 st Förkokta lasagneplattor eller färska plattor.
- 2 dl Grädde
- 2 dl Mjölk
- Maizena strö
- 100 g Getostrulle
- 3 dl Färdigsmaksatt tomatsås
Tillagning:
-
Stek kycklingen i lite smör, ta i oreganon och pressad vitlök. Ta i bladspenaten på slutet och låt fräsa med 1 minut.
-
Fördela kycklingfyllningen på pastaplattorna och rulla ihop. Smörj en ugnsfast form och lägg skarven nedåt.
-
Koka upp grädde och mjölk, red av med lite maizena till såskonsistens. Koka under omrörning. Smula ner getosten, smaka av med salt och peppar.
-
Bred tomatsåsen över cannellonin och därefter getostsåsen ovanpå. Gratinera i ugnen på 225°C i ca 30 min.
-
Servera med rucola och tomatsallad
Liknande recept
Läs mer om Solbackakyckling
Solbackakyckling
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Kycklingrullader med bacon & parmesan
Kycklingrullader med bacon & parmesan
Läs mer om Indonesisk kycklinggratäng
Indonesisk kycklinggratäng
Läs mer om Kycklingklassiker
Kycklingklassiker
Läs mer om Kycklingfilé med oliv och grönsaksröra
Kycklingfilé med oliv och grönsaksröra
Läs mer om Kyckling Languedoc
Kyckling Languedoc
Läs mer om Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
Läs mer om Helstekt Majskyckling med apelsin, peppar, pumpa och lök
Helstekt Majskyckling med apelsin, peppar, pumpa och lök
Läs mer om Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad