Recept

Ugnstekta kycklinglårfiléroulader med örtgräddsås

3
(3)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 10 st Kycklinglårfiléer
  • 2 msk Blandade örter t.ex. oregano, basilika, timjan
  • Salt och vitpeppar
  • 1 msk Solrosolja
  • 4 dl Grädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk Blandade örter t.ex. oregano, basilika, timjan
  • 3 msk Maizena, ljus redning
  • 4 port. Tagliatelle eller jasminris

Tillagning:

  1. Bred ut kycklinglåren, krydda insidan med salt, vitpeppar och örter, Rulla ihop kycklinglårfiléerna och placera dem tätt i smord ugnssäker form. Stek i ugn 225°C.

  2. Gör under tiden såsen genom att i en kastrull koka upp grädde kryddad med örter, salt, vitpeppar och kycklingfond. Red av med maizena.

  3. Tag ut kycklingrouladerna, häll av det mesta av det fett som samlats i formen. Häll därefter den färdiga såsen, som bör vara lagom tjock för att inte helt rinna av ruladerna. Låt stå ytterligare 20 minuter i ugnen tills dess den fått färg.

  4. Servera med nykokt ris eller tagliatelle.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3 / 5. Antal röster: 3

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklinglårfilé

Läs mer

Liknande recept

Tomat- och getostgratinerad kycklingcannelloni med bladspenat

40min
0
(0)

Öl- och örtmarinerad Kycklingbröstfilé

30min
0
(0)

Örtstekt kycklingklubba m grön sparris och yoghurtsås

50min
0
(0)

Mannerströms Sjömanskyckling

70min
3.3
(3)

Chili och paprika kyckling med en kall chilisås

30min
5
(1)

Kycklingrullader med Salami och Oliver

30min
0
(0)

Kyckling Languedoc

40min
3.8
(4)

Helstekt Majskyckling med apelsin, peppar, pumpa och lök

70min
3.5
(2)

Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs

60min
4.8
(11)

Grönsaksfyllda filéer med morotssås

30min
0
(0)