Recept

Kycklingfärslimpa med slungad potatis & knipplök i valnötspesto samt ricottakräm

3
(1)
Spännande kycklingfärslimpa med god pestoslungad potatis.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 750 g Kycklingfärs
  • 2 st Vitlöksklyftor, pressade
  • 100 g Urkärnade oliver, hackade
  • 2 st Ägg
  • 1.5 dl Panko
  • 1 dl Grädde
  • 2 msk Kycklingfond på flaska
  • 2 krm Starkt paprikapulver
  • 1 krm Svartpeppar
  • 1 krm Salt
  • 600 g Delikatesspotatis
  • 2 st Buntar knipplök
  • 200 g Soltorkade tomater
  • 0.5 dl Olivolja
  • 40 g Valnötter
  • 40 g Parmesanost, riven
  • 2 msk Citronsaft
  • 0.5 krm Salt
  • 250 g Ricottaost
  • 1 st Citron, rivet skal och 1 msk saft
  • 1 st Kruka färsk basilika

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 220°C. Blanda panko, grädde och ägg i en bunke. Låt svälla någon minut.

  2. Tillsätt fond, oliver, vitlök, salt, paprikapulver, peppar och kycklingfärs. Blanda väl.

  3. Smörj en plåt och bakplåtspapper med lite olja. Forma smeten till en avlång limpa och sätt in mitt i ugnen ca 20 min eller när limpan uppnått 72 grader.

  4. Koka upp saltat vatten och lägg ner den ansade och tvättade potatisen och löken. Koka ca 15 min, känn efter med en sticka.

  5. Mixa valnötter, soltorkade tomater, olivolja, citronsaft och salt. Blanda peston tillsammans med den nykokta potatisen och löken.

  6. Blanda ricottaost, citronsaft och skal i en skål.

  7. Vid servering skiva limpan i skivor, servera med potatis och sås och toppa med färsk basilika och ev. lite rivet citronskal.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3 / 5. Antal röster: 1

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept