Recept
Frasigt majskycklinglår med misomajonnäs och 2 sorters kål
Krispigt god friterad majskycklinglårfilé med goda tillbehör. Perfekt mat att lyxa till det med en helgdag. Går utmärkt att servera ris till man önskar.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 25min
Ingredienser
- 400 g Majskycklinglårfilé
- 1.5 dl Mjöl
- 2 st Ägg
- 3 dl Panko ströbröd
- 3 dl Grönkål, repad
- 3 dl Blomkål i buketter
- 12 st Rädisor
- 2 msk Svarta sesamfrön
- 2 msk Vita sesamfrön
- 2 dl Majonnäs
- 3 msk Miso
- 1 msk Japansk soja
- 1 st Lime, skalet av
- Olja att fritera i
Tillagning:
-
Dela majskycklinglårfiléerna 1 gång och vänd dem först i mjölet, sedan i ägget och till sist vänd dem i panko.
-
Rör ihop majonnäs med miso, soja och limeskal.
-
Lägg rädisorna i kallt vatten.
-
Hetta upp oljan till 170°C och fritera kycklingen ca 5 min i oljan utan att bränna paneringen. Lägg upp på papper och krydda med salt.
-
Fritera blomkålen 1 min och sedan grönkålen 30 sek i 170°C, låt rinna av snabbt på papper och krydda med salt.
-
Lägg upp kycklingen, kål och rädisor, toppa med majonnäs och till sist sesamfrön.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Taco på stekt majskycklinglårfilé
Taco på stekt majskycklinglårfilé
Läs mer om Tomatbräserad majskycklinglår med tomat, persilja, citron och piri piri
Tomatbräserad majskycklinglår med tomat, persilja, citron och piri piri
Läs mer om Spett av majskycklinglårfilé med honung, soja, sesam, vitlök och svamp
Spett av majskycklinglårfilé med honung, soja, sesam, vitlök och svamp
Läs mer om Majskycklinglårfilé med pasta
Majskycklinglårfilé med pasta
Läs mer om Majskycklinglårfilé i panna
Majskycklinglårfilé i panna
Läs mer om Helstekt Majskyckling med apelsin, peppar, pumpa och lök
Helstekt Majskyckling med apelsin, peppar, pumpa och lök
Läs mer om Hel ugnsrostad majskyckling med sparris och hollandaisesås med mandel & olivolja
Hel ugnsrostad majskyckling med sparris och hollandaisesås med mandel & olivolja
Läs mer om Gryta med majskycklinglårfilé med paprika, potatis, tomat, örter, spiskummin och fetaost
Gryta med majskycklinglårfilé med paprika, potatis, tomat, örter, spiskummin och fetaost
Läs mer om Citron, vitlök och sardellfyllt Majskycklingbröst