Recept

Frasigt majskycklinglår med misomajonnäs och 2 sorters kål

3.7
(3)
Krispigt god friterad majskycklinglårfilé med goda tillbehör, signerat Tommy Myllymäki. Perfekt mat att lyxa till det med en helgdag. Går utmärkt att servera ris till man önskar.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 400 g Majskycklinglårfilé
  • 1.5 dl Mjöl
  • 2 st Ägg
  • 3 dl Panko ströbröd
  • 3 dl Grönkål, repad
  • 3 dl Blomkål i buketter
  • 12 st Rädisor
  • 2 msk Svarta sesamfrön
  • 2 msk Vita sesamfrön
  • 2 dl Majonnäs
  • 3 msk Miso
  • 1 msk Japansk soja
  • 1 st Lime, skalet av
  • Olja att fritera i

Tillagning:

  1. Dela majskycklinglårfiléerna 1 gång och vänd dem först i mjölet, sedan i ägget och till sist vänd dem i panko.

  2. Rör ihop majonnäs med miso, soja och limeskal.

  3. Lägg rädisorna i kallt vatten.

  4. Hetta upp oljan till 170°C och fritera kycklingen ca 5 min i oljan utan att bränna paneringen. Lägg upp på papper och krydda med salt.

  5. Fritera blomkålen 1 min och sedan grönkålen 30 sek i 170°C, låt rinna av snabbt på papper och krydda med salt.

  6. Lägg upp kycklingen, kål och rädisor, toppa med majonnäs och till sist sesamfrön.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.7 / 5. Antal röster: 3

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Majskyckling­lårfilé 8-pack

Läs mer

Liknande recept

Tomatbräserad majskycklinglår med tomat, persilja, citron och piri piri

25min
3.1
(17)

Majskyckling­lårfilé med pasta

20min
3
(1)

Majskyckling­lårfilé i panna

20min
4.5
(4)