Recept
Frasigt majskycklinglår med misomajonnäs och 2 sorters kål

Krispigt god friterad majskycklinglårfilé med goda tillbehör. Perfekt mat att lyxa till det med en helgdag. Går utmärkt att servera ris till man önskar.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 25min
Ingredienser
- 400 g Majskycklinglårfilé
- 1.5 dl Mjöl
- 2 st Ägg
- 3 dl Panko ströbröd
- 3 dl Grönkål, repad
- 3 dl Blomkål i buketter
- 12 st Rädisor
- 2 msk Svarta sesamfrön
- 2 msk Vita sesamfrön
- 2 dl Majonnäs
- 3 msk Miso
- 1 msk Japansk soja
- 1 st Lime, skalet av
- Olja att fritera i
Tillagning:
-
Dela majskycklinglårfiléerna 1 gång och vänd dem först i mjölet, sedan i ägget och till sist vänd dem i panko.
-
Rör ihop majonnäs med miso, soja och limeskal.
-
Lägg rädisorna i kallt vatten.
-
Hetta upp oljan till 170°C och fritera kycklingen ca 5 min i oljan utan att bränna paneringen. Lägg upp på papper och krydda med salt.
-
Fritera blomkålen 1 min och sedan grönkålen 30 sek i 170°C, låt rinna av snabbt på papper och krydda med salt.
-
Lägg upp kycklingen, kål och rädisor, toppa med majonnäs och till sist sesamfrön.
