Recept
Majskycklinglårfilé i panna

God gräddig panna med majskycklinglårfilé och lufttorkad skinka.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 1 pkt Majskycklinglårfilé
- 50 g Lufttorkad skinka i strimlor
- 1 st Gul lök i skivor
- 200 g Champinjoner, i kvartar eller skivor
- 1 st Kruka dragon, fint strimlad
- 1 st Kruka persilja, fint strimlad
- 1 dl Vitt vin
- 2 dl Grädde
- Salt och nymalen svartpeppar
- Olja till stekning
Tillagning:
-
Skär lårfiléerna i mindre bitar och krydda med salt.
-
Stek lårfiléerna på hög värme i olja tills de fått färg, tillsätt lök och champinjoner och stek ytterligare i 2-3 min på hög värme.
-
Tillsätt vitt vin och låt koka torrt, tillsätt grädde och örter och låt bubbla ihop till simmig sås.
-
Smaka av med salt och nymalen peppar. Toppa med strimlad skinka. Servera med valfritt tillbehör.
