Recept

Majskyckling­lårfilé i panna

4.5
(4)
God gräddig panna med majskycklinglårfilé och lufttorkad skinka signerat Tommy Myllymäki.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 pkt Majskycklinglårfilé
  • 50 g Lufttorkad skinka i strimlor
  • 1 st Gul lök i skivor
  • 200 g Champinjoner, i kvartar eller skivor
  • 1 st Kruka dragon, fint strimlad
  • 1 st Kruka persilja, fint strimlad
  • 1 dl Vitt vin
  • 2 dl Grädde
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • Olja till stekning

Tillagning:

  1. Skär lårfiléerna i mindre bitar och krydda med salt.

  2. Stek lårfiléerna på hög värme i olja tills de fått färg, tillsätt lök och champinjoner och stek ytterligare i 2-3 min på hög värme.

  3. Tillsätt vitt vin och låt koka torrt, tillsätt grädde och örter och låt bubbla ihop till simmig sås.

  4. Smaka av med salt och nymalen peppar. Toppa med strimlad skinka. Servera med valfritt tillbehör.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 4

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Majskyckling­lårfilé 8-pack

Läs mer

Liknande recept

Tomatbräserad majskycklinglår med tomat, persilja, citron och piri piri

25min
3.1
(17)

Frasigt majskycklinglår med misomajonnäs och 2 sorters kål

25min
3.7
(3)

Gryta med majskyckling­lårfilé med paprika, potatis, tomat, örter, spiskummin och fetaost

45min
3
(1)