Recept
Tomatbräserad majskycklinglår med tomat, persilja, citron och piri piri
Härligt god gryta med tomat och majskycklinglårfilé. Servera gärna med ris eller couscous och ett gott bröd som du kan doppa i den goda såsen.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 25min
Ingredienser
- 600 g Majskycklinglårfilé
- 1 dl Olivolja
- 3 dl Passerade tomater
- 1 dl Vitt vin
- 4 st Vitlöksklyftor, fint hackade
- 1 st Piri piri
- 1 dl Bladpersilja, fint hackad
- 1.5 dl Grädde
- 1 st Citron, skalet av
- 12 st Cocktailtomater
- 1 st Nypa socker
- Salt
Tillagning:
-
Koka upp vatten i en kastrull, skålla tomaterna ca 20 sekunder i det kokande vattnet. Kyl genast ner tomaterna och skala dem sedan.
-
Fräs vitlök och piri piri i olivolja, tillsätt kyckling och fräs ytterligare 3-4 min. Tillsätt vitt vin och låt det koka in.
-
Tillsätt passerade tomater och grädde och koka tills kycklingen är klar. Smaka av såsen med salt, socker, persilja och citronskal.
-
Låt de skållade tomaterna koka med i såsen 4-5 min innan servering.
-
Servera gärna med ris eller couscous samt ett gott bröd. Gott också att strö lite parmesanost över.