Tomatbräserad majskycklinglår med tomat, persilja, citron och piri piri
Ingredienser
- 600 g Majskycklinglårfilé
- 1 dl Olivolja
- 3 dl Passerade tomater
- 1 dl Vitt vin
- 4 st Vitlöksklyftor, fint hackade
- 1 st Piri piri
- 1 dl Bladpersilja, fint hackad
- 1.5 dl Grädde
- 1 st Citron, skalet av
- 12 st Cocktailtomater
- 1 st Nypa socker
- Salt
Tillagning:
-
Koka upp vatten i en kastrull, skålla tomaterna ca 20 sekunder i det kokande vattnet. Kyl genast ner tomaterna och skala dem sedan.
-
Fräs vitlök och piri piri i olivolja, tillsätt kyckling och fräs ytterligare 3-4 min. Tillsätt vitt vin och låt det koka in.
-
Tillsätt passerade tomater och grädde och koka tills kycklingen är klar. Smaka av såsen med salt, socker, persilja och citronskal.
-
Låt de skållade tomaterna koka med i såsen 4-5 min innan servering.
-
Servera gärna med ris eller couscous samt ett gott bröd. Gott också att strö lite parmesanost över.