Recept

Tomatbräserad majskycklinglår med tomat, persilja, citron och piri piri

3.2
(27)
Härligt god gryta med tomat och majskycklinglårfilé av Tommy Myllymäki. Servera gärna med ris eller couscous och ett gott bröd som du kan doppa i den goda såsen.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 600 g Majskycklinglårfilé
  • 1 dl Olivolja
  • 3 dl Passerade tomater
  • 1 dl Vitt vin
  • 4 st Vitlöksklyftor, fint hackade
  • 1 st Piri piri
  • 1 dl Bladpersilja, fint hackad
  • 1.5 dl Grädde
  • 1 st Citron, skalet av
  • 12 st Cocktailtomater
  • 1 st Nypa socker
  • Salt

Tillagning:

  1. Koka upp vatten i en kastrull, skålla tomaterna ca 20 sekunder i det kokande vattnet. Kyl genast ner tomaterna och skala dem sedan.

  2. Fräs vitlök och piri piri i olivolja, tillsätt kyckling och fräs ytterligare 3-4 min. Tillsätt vitt vin och låt det koka in.

  3. Tillsätt passerade tomater och grädde och koka tills kycklingen är klar. Smaka av såsen med salt, socker, persilja och citronskal.

  4. Låt de skållade tomaterna koka med i såsen 4-5 min innan servering.

  5. Servera gärna med ris eller couscous samt ett gott bröd. Gott också att strö lite parmesanost över.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.2 / 5. Antal röster: 27

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Majskyckling­lårfilé 8-pack

Läs mer

Liknande recept

Frasigt majskycklinglår med misomajonnäs och 2 sorters kål

25min
3.7
(3)

Majskyckling­lårfilé med pasta

20min
3.5
(2)

Majskyckling­lårfilé i panna

20min
4.6
(5)