Kycklingben

Färska kycklingben

Art nr: 1211

Innehåll:

Färska kycklingben (100%)

Ursprungsland:

Sverige

Tillagning:

Tillaga kycklingbenen i ugn i ca 200°C. Kycklingbenen är klara när köttet lätt lossnar från benen, kärntemperaturen är 82°C och köttsaften är helt klar utan rosa inslag. Var noga med hygienen. Diska redskap och skärbräda och tvätta händerna före och efter hantering.

Hållbarhet & förvaring:

Hållbarhet: 10 + 1 dagar
Förvaring: Kylvara högst 4°C. Förpackad i en skyddande atmosfär. Sista förbrukningsdag avser obruten förpackning. Kyckling i bruten förpackning bör tillagas samma dag.

Näringsvärde per 100g:

  • Energi: 670kJ/160kcal
  • Fett: 9 g
  • Kolhydrat: 0 g
  • Protein: 19 g
Recept med

Kycklingben

Sötsur Kryddkyckling

40min
5
(2)

Teriyakistekta kycklingben med nudelsallad

30min
0
(0)

Sesamben

40min
5
(2)

Kycklingben med Ostsås

30min
4.6
(5)

Höstkyckling

40min
1
(1)

Grillade kycklingben med sardell, citron och parmesandipp serveras med dippgrönsaker.

30min
3
(2)