Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 10 st Kycklingben
- 1 msk Mjölk
- 1 st Ägg
- 2 tsk Salt
- 0.5 tsk Peppar
- 1 dl Ost, riven
- 1 dl Sesamfrön
- 1 msk Mango chutney
Tillagning:
-
Sätt ugnen på 200°C och dra av skinnet på benen.
-
Vispa samman mjölk och ägg. Vänd benen i äggsmeten.
-
Rör samman salt, peppar, ost, sesamfrön och chutney. Panera benen.
-
Stek i ugn, på galler, i 20-30 min, eller tills köttsaften är genomskinlig och klar (innertemp. 82°C).
-
Servera gärna med pastasallad.
Liknande recept
Läs mer om Helrostad majskyckling med smörbakad spetskål och chorizostekt svamp
Helrostad majskyckling med smörbakad spetskål och chorizostekt svamp
Läs mer om Kycklingben med frisk ananassås
Kycklingben med frisk ananassås
Läs mer om Sötsur Kryddkyckling
Sötsur Kryddkyckling
Läs mer om Basilika & mandelbakad Tvådelad kycklingfilé m. olivfrittata
Basilika & mandelbakad Tvådelad kycklingfilé m. olivfrittata
Läs mer om Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Läs mer om Kycklingben med Ostsås
Kycklingben med Ostsås
Läs mer om Fylld ugnstekt kyckling med parmesan och örter
Fylld ugnstekt kyckling med parmesan och örter
Läs mer om Höstkyckling
Höstkyckling
Läs mer om Heta ben med örtyoghurt
Heta ben med örtyoghurt
Läs mer om Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad