Recept

Sötsur Kryddkyckling

5
(2)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 10 st Kycklingben
  • 1 tsk Salt
  • 2 krm Vitpeppar
  • 2 krm Ingefära, mald
  • 2 krm Kanel, mald
  • 2 krm Kryddnejlika, mald
  • 0.5 dl Kinesisk soja
  • 2 msk Honung
  • 1 dl Plommonsylt- eller marmelad
  • 2 tsk Vinäger
  • 0.5 dl Chutney

Tillagning:

  1. Blanda samman alla kryddor i en plastpåse. Lägg i kycklingbenen. Förslut påsen och skaka om så att alla ben blir kryddade.

  2. Lägg kycklingbenen i en smord, ugnsfast form. Stek i ugn i 20-30 min, 200 grader.

  3. Blanda soja, honung, sylt el. marmelad, vinäger och chutney. Bred blandningen över benen. Stek i ytterligare 10 min, eller tills köttsaften är genomskinlig och klar.

  4. Servera jasminris och sallad till.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!