Recept
Mannerströms Sjömanskyckling
Klassisk sjömanskyckling med vår tunnskivade kycklingfilé.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 70min
Ingredienser
- 12 st Tunnskivade kycklingfiléer
- 4 st Skivor rökt fläsk
- 8 st Potatisar i skivor
- 1 st Gul lök, skivad
- 10 st Champinjoner, hyvlade
- 6 st Lagerblad
- 15 cl Ljust öl
- 0.5 msk Kryddpeppar, krossade
- 6 dl Kycklingbuljong
- 1 dl Purjolök, skivad
- Salt och vitpeppar
- Smör till stekning
- Garnera med hackad gräslök
Tillagning:
-
Stek lök, potatis, kyckling och fläsk var för sig, salta och peppra skivorna.
-
Värm öl, buljong, lagerblad och kryddpeppar i en kastrull.
-
Varva sedan alla ingredienserna i en gryta och avsluta med att hälla på öl och kycklingbuljong.
-
Lägg ett lock på grytan och ställ den i ugnen på 130°C i ca 1 timme. Garnera med gräslök och servera med en kall öl.
Liknande recept
Läs mer om Grillad kycklingklubba med gul pasta
Grillad kycklingklubba med gul pasta
Läs mer om Öl- och örtmarinerad Kycklingbröstfilé
Öl- och örtmarinerad Kycklingbröstfilé
Läs mer om Basilika & mandelbakad Tvådelad kycklingfilé m. olivfrittata
Basilika & mandelbakad Tvådelad kycklingfilé m. olivfrittata
Läs mer om Parmesan & kaprisspäckad kycklingklubba
Parmesan & kaprisspäckad kycklingklubba
Läs mer om Kyckling Languedoc
Kyckling Languedoc
Läs mer om Kycklingklubbor med keso och bacon
Kycklingklubbor med keso och bacon
Läs mer om Heta ben med örtyoghurt
Heta ben med örtyoghurt
Läs mer om Herrgårdsfilé
Herrgårdsfilé
Läs mer om Hel Majskyckling med bl.a. brynt smör & rostade palsternackor, hasselnötter, Shiitake och druvor
Hel Majskyckling med bl.a. brynt smör & rostade palsternackor, hasselnötter, Shiitake och druvor
Läs mer om Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk