Recept
Mannerströms Sjömanskyckling

Klassisk sjömanskyckling med vår tunnskivade kycklingfilé.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 70min
Ingredienser
- 12 st Tunnskivade kycklingfiléer
- 4 st Skivor rökt fläsk
- 8 st Potatisar i skivor
- 1 st Gul lök, skivad
- 10 st Champinjoner, hyvlade
- 6 st Lagerblad
- 15 cl Ljust öl
- 0.5 msk Kryddpeppar, krossade
- 6 dl Kycklingbuljong
- 1 dl Purjolök, skivad
- Salt och vitpeppar
- Smör till stekning
- Garnera med hackad gräslök
Tillagning:
-
Stek lök, potatis, kyckling och fläsk var för sig, salta och peppra skivorna.
-
Värm öl, buljong, lagerblad och kryddpeppar i en kastrull.
-
Varva sedan alla ingredienserna i en gryta och avsluta med att hälla på öl och kycklingbuljong.
-
Lägg ett lock på grytan och ställ den i ugnen på 130°C i ca 1 timme. Garnera med gräslök och servera med en kall öl.
Liknande recept
Läs mer om Hel timjan- och citronmajskyckling med rostad purjopotatis
Hel timjan- och citronmajskyckling med rostad purjopotatis
Läs mer om Helrostad majskyckling med smörbakad spetskål och chorizostekt svamp
Helrostad majskyckling med smörbakad spetskål och chorizostekt svamp
Läs mer om Grillad kycklingklubba med gul pasta
Grillad kycklingklubba med gul pasta
Läs mer om Ugnstekta kycklinglårfiléroulader med örtgräddsås
Ugnstekta kycklinglårfiléroulader med örtgräddsås
Läs mer om Sesamben
Sesamben
Läs mer om Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Läs mer om Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Läs mer om Kycklingklubbor med nötter och senap
Kycklingklubbor med nötter och senap
Läs mer om Kycklingklubbor med keso och bacon
Kycklingklubbor med keso och bacon
Läs mer om Helstekt majskyckling med fänkål, honung & svartpeppar