Recept
Mannerströms Sjömanskyckling
Klassisk sjömanskyckling med vår tunnskivade kycklingfilé.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 70min
Ingredienser
- 12 st Tunnskivade kycklingfiléer
- 4 st Skivor rökt fläsk
- 8 st Potatisar i skivor
- 1 st Gul lök, skivad
- 10 st Champinjoner, hyvlade
- 6 st Lagerblad
- 15 cl Ljust öl
- 0.5 msk Kryddpeppar, krossade
- 6 dl Kycklingbuljong
- 1 dl Purjolök, skivad
- Salt och vitpeppar
- Smör till stekning
- Garnera med hackad gräslök
Tillagning:
-
Stek lök, potatis, kyckling och fläsk var för sig, salta och peppra skivorna.
-
Värm öl, buljong, lagerblad och kryddpeppar i en kastrull.
-
Varva sedan alla ingredienserna i en gryta och avsluta med att hälla på öl och kycklingbuljong.
-
Lägg ett lock på grytan och ställ den i ugnen på 130°C i ca 1 timme. Garnera med gräslök och servera med en kall öl.
Liknande recept
Läs mer om Sötsur Kryddkyckling
Sötsur Kryddkyckling
Läs mer om Ugnstekt Majskycklingklubba med jordärtskocka, dragon & mandel
Ugnstekt Majskycklingklubba med jordärtskocka, dragon & mandel
Läs mer om Öl- och örtmarinerad Kycklingbröstfilé
Öl- och örtmarinerad Kycklingbröstfilé
Läs mer om Kycklingfilé med oliv och grönsaksröra
Kycklingfilé med oliv och grönsaksröra
Läs mer om Kycklingfilé med curry och äpple
Kycklingfilé med curry och äpple
Läs mer om Fylld ugnstekt kyckling med parmesan och örter
Fylld ugnstekt kyckling med parmesan och örter
Läs mer om Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs
Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs
Läs mer om Fylld kycklingfile med gorgonzola
Fylld kycklingfile med gorgonzola
Läs mer om Dragonkyckling i ugn
Dragonkyckling i ugn
Läs mer om Canneloni med spenat, basilika och grillad kyckling