Tacogratäng med salsa, nachos & crème fraiche

Tacogratäng med salsa, nachos & crème fraiche

4 pers

Ingredienser

1 pkt Tacokyckling, färsk eller fryst
3 stora tortillas
1 msk majsolja
2 röda el. gula tomater, skurna i tunna skivor
1 rödlök, tunna skivor
1 röd spetspaprika, tunna skivor
75 g strimlad mozzarella
75 g strimlad cheddar
Salt & peppar
Crème fraiche
1 burk valfri salsa
1 påse nachochips

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Använder du färsk tacokyckling, stek den i lite matfett tills den har fin färg och är genomstekt, låt svalna. Stek tortillabröden i olja i en het stekpanna tills de fått lite färg och "stelnat till" lite. Bygg samman "tårtan" genom att lägga ett tortillabröd i en eldfast form. Strö över lite av osten, kyckling, tomat, lök och paprika. Avsluta lagret med mer ost. Lägg på nästa bröd och upprepa proceduren. Avsluta med bröd, några tomatskivor och rejält med ost. Sätt in i ugn 200 grader och grädda tills osten fått fin färg. Servera med grönsallad, crème fraiche, salsa och tortillachips.
Tips: Fungerar även att ha med kall på picknicken!

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök