Recept

Tacoskål med majs & avokadosallad

4
(7)
Fräsch , snabblagad och jättegod. Prova taco på ett nytt sätt!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 600 g Tacokyckling
  • 4 port. Ris
  • 300 g Majs
  • 2 st Avokado
  • 1 st Rödlök
  • 1 st Röd paprika
  • 1 st Mango
  • 1 st Lime
  • 0.5 dl Olivolja
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 0.5 dl Limesaft
  • 1 krm Chilipulver
  • 2 tsk Spiskummin
  • 0.5 st Kruka koriander

Tillagning:

  1. Koka riset enligt anvisningar på paketet.

  2. Tärna alla grönsakerna och mangon. Blanda dem med olivolja, en finhackad vitlöksklyfta, pressad lime, finhackad koriander, chilipulver och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.

  3. Förbered kycklingen. Värm upp den färdigstekta tacokyckling snabbt i en stekpanna.

  4. Lägg riset i botten av en skål och servera tillsammans med kyckling och sallad.

  5. Tips! Riset blir extra gott om du pressar lite lime över och blandar i hackad koriander.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4 / 5. Antal röster: 7

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Grillad kycklingfilé med pastasallad med pesto & soltorkade tomater

20min
3.5
(6)

Tacorullar med tacokyckling

20min
3.6
(41)

Ugnsgratinerad kycklingtaco

20min
4.4
(8)

Tortillabröd

20min
3.2
(18)

Bombay Wrap

15min
4.1
(19)

Rödvit Kycklingwrap

20min
0
(0)

Nachosgratäng med tacokyckling

25min
3.8
(75)

Grillade kycklingspett med sallad på spenat, äpple och vete, samt en pepparrotsgräddfil

20min
0
(0)

Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh

30min
4
(1)

Chicken Drumsticks med Texmexsallad

20min
0
(0)