Grillade kycklingspett med sallad på spenat, äpple och vete, samt en pepparrotsgräddfil

Grillade kycklingspett med sallad på spenat, äpple och vete, samt en pepparrotsgräddfil

4 pers

Ingredienser

8 grillade kycklingspett
2 dl matvete
2 röda äpplen
100 g färsk spenat
1 schalottenlök, hackad
2 kvistar dill, plockad
2 dl gräddfil
1 citron, pressad
1 liten bit pepparrot, riven
2 msk kapris
Kallpressad olivolja
Olja till stekning
Salt och peppar

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen och låt det svalna. Skär äpplena i båtar och blanda med spenat, vete och olivolja. Avsluta med att blanda i kapris, dill och schalottenlök. Salta och peppra. Värm spetten enligt anvisning på förpackningen. Blanda gräddfilen med citron och pepparrot. Smaka av med salt och peppar. Servera salladen och spetten direkt.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök