Chicken Wings med grillade grönsaker
Ingredienser
- 1 pkt Marinerade kycklingvingar
- 4 st Bakpotatis
- 200 g Ädelost
- 1 dl Crème fraiche
- 1 dl Majonnäs
- 12 st Grön sparris
- 2 st Röda paprikor
- 1 knippe Morötter
- 1 knippe Dill
- 1 st Zucchini
- Olivolja och citronjuice
Tillagning:
-
Tänd grillen. Pricka potatisarna och packa in dem i folie. Placera potatisen i grillen på indirekt värme under lock i ca 1 timme.
-
Blanda majonnäs och crème fraiche i en skål. Smula ner ädelost med fingrarna och blanda till en jämn konsistens.
-
Skär paprika och zucchini i lagom stora skivor för grillen och vänd dem i olivolja, salt och peppar. Bryt sparrisen där den är som svagast, ta blasten av morötterna och pensla dem med olja. Lägg grönsakerna på het grill och grilla tills de har fått fin färg. Lägg upp på serveringsfat och ringla över olivolja och citronsaft.
-
Grilla kycklingvingarna på medelhög värme tills de är klara och har fått fin färg. Pensla vingarna med glaze mot slutet.
-
Fyll bakpotatisen med ädelostkräm. Garnera med en dillvippa.
Liknande recept
Läs mer om Fluffig moussaka med potatis, aubergine och tomat
Fluffig moussaka med potatis, aubergine och tomat
Läs mer om Krämig sallad med rädisor, bittra blad och äpple
Krämig sallad med rädisor, bittra blad och äpple
Läs mer om Krispig sommarsallad med zaatar och vispad fetaost
Krispig sommarsallad med zaatar och vispad fetaost
Läs mer om Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter
Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter
Läs mer om Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök
Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök
Läs mer om Picklade grönsaker
Picklade grönsaker
Läs mer om Somrig potatissallad
Somrig potatissallad
Läs mer om Kryddsmör Espanol
Kryddsmör Espanol
Läs mer om Drumsticks med grillad majskolv & BBQ-marinerade bönor
Drumsticks med grillad majskolv & BBQ-marinerade bönor
Läs mer om Grillad kycklinglårfilé med couscous & tomat-russin relish (salsa)