Recept
Kycklingfilé i Mousserande Vin
Spännande rätt där det är mousserande vin i såsen.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- Smör
- Salt och peppar
- 4 st Schalottenlök
- 5 st Vitlöksklyftor
- 200 g Färsk svamp
- 2 krm Timjan
- 1 st Lagerblad
- 3 st Kvistar persilja
- 5 dl Mousserande vin
- 2 dl Crème fraiche
- 8 st Katrinplommon
Tillagning:
-
Bryn filéerna i en stekgryta. Salta och peppra.
-
Hacka all lök fint. Skiva svampen. Låt lök, svamp och kryddor steka med köttet i några minuter.
-
Späd med vin och låt puttra i 10 min. Tag bort persilja och lagerblad.
-
Ta upp filéerna och håll dem varma under aluminiumfolie.
-
Låt såsen koka livligt utan lock tills hälften återstår.
-
Tillsätt crème fraiche. Koka upp. Rör ner plommonen. Låt koka 5 min.
-
Lägg tillbaka filéerna och hetta upp rätten igen. Servera kokt pressad potatis och en färgglad sallad till. Lämplig dryck till måltiden är resten av det mousserande vinet.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Spansk kycklingpaj
Läs mer om Spansk kycklingpaj
Spansk kycklingpaj
Läs mer om Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Läs mer om Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Läs mer om Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Läs mer om Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Läs mer om Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
Läs mer om Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
Läs mer om Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Läs mer om Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Läs mer om Festkyckling i Portvin
Läs mer om Festkyckling i Portvin
Festkyckling i Portvin
Läs mer om Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé
Läs mer om Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé