Sweet Chili kyckling med spetskål, gröna bönor & nudlar

Sweet Chili kyckling med spetskål, gröna bönor & nudlar

4 pers

Ingredienser

650 g Sweet Chili- marinerad strimlad kycklinglårfilé
300 g spetskål (eller färsk vitkål)
150 g gröna bönor
2 gula lökar
1 msk hönsbuljong
2 dl vatten
1 lime
1 msk maizena redning
250 g nudlar

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Koka upp vatten till nudlarna och lägg i dem när du börjar bli färdig med kyckling woken. Skär kålen i grova, oregelbundna bitar och skiva löken. Skölj av bönorna och knip bort eventuella hårda ändar. Lägg kycklingen i en het panna och bryn den hastigt under omrörning. Tillsätt kålen samt löken. Stek under omrörning någon minut. Tillsätt bönorna och blanda runt. Tillsätt vatten och hönsbuljong. Låt hastigt koka upp och koka någon minut. Strö över maizena och blanda om väl. Såsen ska tjockna något. Smaka av med salt och peppar. Servera med de nykokta nudlarna!
Tips: Vill du ha en hetare rätt? Tillsätt då lite finhackad, färsk thai chili. Och rostade, krossade cashewnötter eller jordnötter smakar också gott till!

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök