Recept

Asian wok med krispiga grönsaker

3.8
(5)
Gör en god wok med vår nya produkt Strimlad marinerad bröstfilé Asian wok tillsammans med krispiga goda grönsaker. Servera med nudlar eller ris.
Antal personer:

Ingredienser

  • 600 g Strimlad marinerad kycklingbröstfilé Asian wok
  • 2 st Morötter, strimlade
  • 1 st Paprika, röd, i mindre bitar
  • 1 st Paprika gul, i mindre bitar
  • 1 st Broccoli, i mindre buketter
  • 1 pkt Salladslök, strimlad
  • Olivolja
  • 0.5 st Röd chili, finhackad
  • 1 st Vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk Färsk ingefära, finhackad
  • 1 tsk Sesamolja
  • 1 dl Ljus soja
  • 2 msk Ostronsås
  • 1 krm Salt
  • 1 msk Maizena
  • Ris eller nudlar till servering

Tillagning:

  1. Stek eller woka kycklingen i omgångar i lite olivolja, lägg över i en skål. Gör samma sak med grönsakerna.

  2. Lägg därefter över kycklingen och grönsakerna i den upphettade wokpannan, eller en större gryta om det behövs.

  3. Blanda chili, vitlök, ingefära, sesamolja, soja, ostronsås och salt. Häll över detta tillsammans med lite vatten. Blanda runt och låt koka några minuter så att kycklingen är helt genomstekt.

  4. Rör ut maizena i några matskedar vatten och blanda ner i woken. Smaka av med salt och ev. lite socker.

  5. Servera med nudlar eller ris och toppa gärna med rostade sesamfrön eller andra rostade nötter.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.8 / 5. Antal röster: 5

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Strimlad Kycklingbröstfilé Asian wok

Läs mer

Liknande recept

Sweet chili kyckling med broccoli och blomkål

25min
0
(0)

Paneng red curry kyckling med jasminris & jordnötter

20min
3.8
(15)

Hongkongfilé

20min
0
(0)