Recept

Hongkongfilé

0
(0)
Asiatisk kyckling wok med ingefära och grönsaker. Snabbt, enkelt och gott!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • 2 msk Kinesisk soja
  • 1 msk Färsk ingefära
  • 1 st Purjolök
  • 1 st Morot
  • 1 st Röd paprika
  • Olja
  • 1.5 msk Kycklingfond
  • 1 msk Chilisås
  • maizenamjöl

Tillagning:

  1. Strimla kycklingfiléerna.

  2. Blanda samman soja och riven färsk ingefära (el. 2 tsk torkad). Tillsätt köttet och låt det vila i 10 min.

  3. Strimla purjolöken fint. Skär moroten i tunna stavar. Finfördela paprikan.

  4. Hetta upp olja i en stekgryta. Bryn köttet. Rör ned grönsakerna och bryn dem lätt.

  5. Rör ned kycklingfond och chilisås. Hetta upp. Red ev av med majsenamjöl utrört i lite vatten.

  6. Servera råris och bröd till.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfilé

Läs mer

Liknande recept

Thai-wok med krispiga grönsaker

3.5
(29)

Sweet Chili kyckling med spetskål, gröna bönor & nudlar

20min
4.6
(22)

Sweet chili kyckling med broccoli och blomkål

25min
4.5
(14)

Teriyakistekta kycklingben med nudelsallad

30min
4
(1)

Kycklingwok med ingefära.

30min
3.3
(3)

Shanghaifilé

30min
0
(0)

Kycklingwok med Tunnskivad kycklingfilé

25min
3.7
(6)

Paneng red curry kyckling med jasminris & jordnötter

20min
3.8
(40)

Kyckling och Pumpawok med röd currypasta

30min
0
(0)

Asiatisk pytt

20min
3.7
(7)