Recept

Hongkongfilé

0
(0)
Asiatisk kyckling wok med ingefära och grönsaker. Snabbt, enkelt och gott!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • 2 msk Kinesisk soja
  • 1 msk Färsk ingefära
  • 1 st Purjolök
  • 1 st Morot
  • 1 st Röd paprika
  • Olja
  • 1.5 msk Kycklingfond
  • 1 msk Chilisås
  • maizenamjöl

Tillagning:

  1. Strimla kycklingfiléerna.

  2. Blanda samman soja och riven färsk ingefära (el. 2 tsk torkad). Tillsätt köttet och låt det vila i 10 min.

  3. Strimla purjolöken fint. Skär moroten i tunna stavar. Finfördela paprikan.

  4. Hetta upp olja i en stekgryta. Bryn köttet. Rör ned grönsakerna och bryn dem lätt.

  5. Rör ned kycklingfond och chilisås. Hetta upp. Red ev av med majsenamjöl utrört i lite vatten.

  6. Servera råris och bröd till.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfilé

Läs mer

Liknande recept

Thai-wok med krispiga grönsaker

3.5
(26)

Sweet Chili Kyckling med nudlar och svamp

20min
4.8
(6)

Sweet chili kyckling med broccoli och blomkål

25min
4.5
(14)

Stekt ris med broccoli, paprika och grillad kyckling

20min
4.2
(5)

Kycklingwok med ingefära.

30min
3.3
(3)

Shanghaifilé

30min
0
(0)

Kycklingwok med Tunnskivad kycklingfilé

25min
3.7
(6)

Paneng red curry kyckling med jasminris & jordnötter

20min
3.8
(39)

Kyckling och Pumpawok med röd currypasta

30min
0
(0)

Asiatisk pytt

20min
3.7
(7)