Recept

Hongkongfilé

0
(0)
Asiatisk kyckling wok med ingefära och grönsaker. Snabbt, enkelt och gott!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • 2 msk Kinesisk soja
  • 1 msk Färsk ingefära
  • 1 st Purjolök
  • 1 st Morot
  • 1 st Röd paprika
  • Olja
  • 1.5 msk Kycklingfond
  • 1 msk Chilisås
  • maizenamjöl

Tillagning:

  1. Strimla kycklingfiléerna.

  2. Blanda samman soja och riven färsk ingefära (el. 2 tsk torkad). Tillsätt köttet och låt det vila i 10 min.

  3. Strimla purjolöken fint. Skär moroten i tunna stavar. Finfördela paprikan.

  4. Hetta upp olja i en stekgryta. Bryn köttet. Rör ned grönsakerna och bryn dem lätt.

  5. Rör ned kycklingfond och chilisås. Hetta upp. Red ev av med majsenamjöl utrört i lite vatten.

  6. Servera råris och bröd till.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfilé

Läs mer

Liknande recept