Recept

Satay Wok med champinjon, tomat & salladslök

3
(3)
Underbar wok med mycket smak!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 600 g Strimlad kycklinglårfilé
  • 1 tsk Färsk ingefära, finhackad
  • 3 st Vitlöksklyftor, rivna
  • 1 st Citrongräs, finhackat
  • 2 msk Japansk soja
  • 2 msk Fisksås
  • 2 msk Neutral olja
  • 3 msk Flytande honung
  • 1 tsk Sesamolja
  • 1 tsk Gurkmeja
  • 1 tsk Mald koriander
  • 100 g Salladslök, skuren i cm långa bitar
  • 200 g Champinjoner, små
  • 200 g Cocktailtomater, halverade
  • 10 st Limeblad
  • 1 st Knippe koriander
  • 1 st Lime, saft
  • 0.5 dl Vatten
  • 200 g Kokosmjölk
  • Majs- eller kokosolja att steka i
  • Salt och peppar
  • 4 port. Jasminris

Tillagning:

  1. Blanda marinaden: ingefära, vitlök, citrongräs, soja, fisksås, olja, honung, sesamolja, gurkmeja samt koriander. Lägg i kycklingen och låt marinerad minst 30 min gärna längre.

  2. Hetta upp en djup stekpanna och tillsätt 1 msk olja. Stek svamp och lök på hög värme under omrörning i ca 3 min eller tills svampen fått lite färg. Ta upp det ur pannan och låt vila på en tallrik.

  3. Stek kycklingen i två omgångar på hög värme tills den fått fin färg.

  4. Lägg ner svampen och löken tillsammans med kycklingen och stek under omrörning och tillsätt kokosmjölk och vatten. Koka ett par minuter, rör om då och då.

  5. Tillsätt limeblad och tomat och vänd runt. Smaka av med salt, peppar och limesaft.

  6. Strö grovhackad koriander över och servera med nykokt jasminris.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3 / 5. Antal röster: 3

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Strimlad Kycklinglårfilé

Läs mer