Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 2 st Vitlöksklyftor, pressade
- 4 msk Olja
- 1 tsk Ingefära
- 2 msk Farinsocker
- 2 msk Vitvinsvinäger
- 2 st Morötter
- 1 st Purjolök
- 1 st Burk bambuskott
- 1 st Burk böngroddar
- Olja
Tillagning:
-
Blanda samman alla ingredienser till marinaden. Strimla köttet och lägg det i marinaden. Låt stå kallt 30 min.
-
Strimla morot, purjolök och bambuskott.
-
Hetta upp en wokpanna och häll i lite olja. Stek köttet hastigt. Spara marinaden.
-
Lyft upp köttet och håll det varmt. Fräs de strimlade grönsakerna hastigt. Lägg sist i böngroddarna.
-
Krydda med salt och peppar. Lägg i köttet igen och hetta upp. Häll återstående marinad över.
-
Servera genast till jasminris, grönsaker och jordnötter.
