Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 2 st Vitlöksklyftor, pressade
- 4 msk Olja
- 1 tsk Ingefära
- 2 msk Farinsocker
- 2 msk Vitvinsvinäger
- 2 st Morötter
- 1 st Purjolök
- 1 st Burk bambuskott
- 1 st Burk böngroddar
- Olja
Tillagning:
-
Blanda samman alla ingredienser till marinaden. Strimla köttet och lägg det i marinaden. Låt stå kallt 30 min.
-
Strimla morot, purjolök och bambuskott.
-
Hetta upp en wokpanna och häll i lite olja. Stek köttet hastigt. Spara marinaden.
-
Lyft upp köttet och håll det varmt. Fräs de strimlade grönsakerna hastigt. Lägg sist i böngroddarna.
-
Krydda med salt och peppar. Lägg i köttet igen och hetta upp. Häll återstående marinad över.
-
Servera genast till jasminris, grönsaker och jordnötter.
Liknande recept
Läs mer om Thai-wok med krispiga grönsaker
Thai-wok med krispiga grönsaker
Läs mer om Sweet Chili kyckling med spetskål, gröna bönor & nudlar
Sweet Chili kyckling med spetskål, gröna bönor & nudlar
Läs mer om Sweet chili kyckling med broccoli och blomkål
Sweet chili kyckling med broccoli och blomkål
Läs mer om Stekt ris med broccoli, paprika och grillad kyckling
Stekt ris med broccoli, paprika och grillad kyckling
Läs mer om Kycklingwok med ingefära.
Kycklingwok med ingefära.
Läs mer om Satay Wok med champinjon, tomat & salladslök
Satay Wok med champinjon, tomat & salladslök
Läs mer om Paneng red curry kyckling med jasminris & jordnötter
Paneng red curry kyckling med jasminris & jordnötter
Läs mer om Kyckling och Pumpawok med röd currypasta
Kyckling och Pumpawok med röd currypasta
Läs mer om Hongkongfilé
Hongkongfilé
Läs mer om Asiatisk pytt