Recept
Panengkyckling med spetskål & kokosmjölk
En smakrik gryta med kokosmjölk och vår goda marinerade strimlade bröstfilé Paneng red curry och spetskål, ananas, haricots verts etc.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 25min
Ingredienser
- 600 g Strimlad kycklingbröstfilé Paneng red curry
- 1 msk Majsolja
- 1 st Gul lök, strimlad
- 5 st Skivor ananas i burk, skuren i bitar
- 0.5 st Spetskålshuvud, grovt skuren
- 150 g Haricots Vertes
- 1 st Gul paprika, skuren i bitar
- 1 st Lime
- 400 g Kokosmjölk
- 1 msk Fisksås
- 4 port. Basmati- eller jasminris
Tillagning:
-
Bryn kycklingen med olja i het stekpanna tills den fått fin färg. Ta upp den ur pannan och lägg på ett fat.
-
Rengör stekpannan och hetta upp den igen med ny olja. Stek alla grönsakerna i ca 3-4 min. Häll tillbaka kycklingen, tillsätt kokosmjölk och smaka av med fisksås. Låt koka i ett par minuter.
-
Servera med ris och en klyfta lime.
Liknande recept
Läs mer om Krämig pasta med citron & vitlök
Krämig pasta med citron & vitlök
Läs mer om Thai-wok med krispiga grönsaker
Thai-wok med krispiga grönsaker
Läs mer om Sweet Chili kyckling med spetskål, gröna bönor & nudlar
Sweet Chili kyckling med spetskål, gröna bönor & nudlar
Läs mer om Sweet Chili kyckling med färsk tagliatelle och spenat
Sweet Chili kyckling med färsk tagliatelle och spenat
Läs mer om Sweet chili kyckling med broccoli och blomkål
Sweet chili kyckling med broccoli och blomkål
Läs mer om Sweet chili kyckling med Pasta
Sweet chili kyckling med Pasta
Läs mer om Kycklingklassiker
Kycklingklassiker
Läs mer om Kyckling-avocado Quesadilla
Kyckling-avocado Quesadilla
Läs mer om Paneng red curry kyckling med jasminris & jordnötter
Paneng red curry kyckling med jasminris & jordnötter
Läs mer om Asiatisk pytt