Recept
Chili & Cashewstekta innerfiléer med mango- och currybulgur & ingefära yoghurt
Denna smakkombo chili, curry, mango och ingefära är oslagbar.
Antal personer:
Ingredienser
- 600 g Kycklinginnerfiléer
- 1 dl Cashewnötter, grovt hackade
- 1 st Röd chili, finhackad
- 1 påse Bladspenat (70 g), sköljd
- 3 dl Bulgur, kokt, ljummen
- 1 tsk Curry
- 1 st Mango, tärnad
- 0.5 st Citron, saft
- 2 st Vitlöksklyftor, pressade
- 1 msk Olivolja
- 2 dl Naturell yoghurt
- 1 msk Mango chutney
- 1 msk Ingefära, riven
Tillagning:
-
Stek innerfilén tillsammans med cashewnötterna och chilin tills de är genomstekta.
-
Fräs spenaten hastigt med lite olivolja. Blanda bulgur med spenaten, curry, mango, citron, vitlök, olivolja, smaka av med lite salt.
-
Blanda yoghurt med mango chutney och riven ingefära och ev. ett par droppar citron.
-
Strö över de stekta cashewnötterna över de nystekta innerfiléerna. Servera med bulgursalladen och yoghurten.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Krämig pasta med citron & vitlök
Krämig pasta med citron & vitlök
Läs mer om Pasta med grillad tärnad kyckling, rostad paprika & basilika
Pasta med grillad tärnad kyckling, rostad paprika & basilika
Läs mer om Lingonkyckling
Lingonkyckling
Läs mer om Kycklingsoppa med champinjoner
Kycklingsoppa med champinjoner
Läs mer om Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Läs mer om Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Läs mer om Kyckling i ugn med smak av grönpeppar
Kyckling i ugn med smak av grönpeppar
Läs mer om Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök