Recept
Parmesan och rosmaringratinerad kycklingbröstfilé med tomatbrässerad zuccini och potatisgratäng

Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 2 st Skivor vitt bröd
- 50 g Parmesan, riven
- 2 msk Smält smör
- 1 st Vitlöksklyfta, pressad
- 1 krm Rosmarin
- 2 dl Tomatjuice
- 2 msk Vitvinsvinäger
- 0.5 dl Olivolja
- 0.5 msk Strösocker
- 1 krm Kardemumma, malen
- 1 st Gul lök, grovhackad
- 300 g Zucchini, i tärningar
- 4 port Potatisgratäng, färdigköpt eller hemmalagad
Tillagning:
-
Mixa vitt bröd, parmesan, smält smör, vitlök och rosmarin.
-
Bryn kycklingfiléerna och fördela parmesanmixet ovanpå, baka färdigt i ugn på 175°C. Det tar ca 10 min.
-
Koka upp tomatjuice, vinäger, olivolja, strösocker och kardemumma, lägg ner löken och zucchinin och låt grönsakerna sjuda i tomatsåsen i fem minuter.
-
Servera direkt med nygräddad potatisgratäng.
Liknande recept
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Kycklingwok med ingefära.
Kycklingwok med ingefära.
Läs mer om Vitlöksdoftande kycklingfilé
Vitlöksdoftande kycklingfilé
Läs mer om Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Läs mer om Kycklingfilé med vinsmör
Kycklingfilé med vinsmör
Läs mer om Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Läs mer om Kycklingfilé i Mousserande Vin
Kycklingfilé i Mousserande Vin
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. grillad banan, lime, chili och ingefärapuré
Grillad Tvådelad filé m. grillad banan, lime, chili och ingefärapuré
Läs mer om Grillad kycklingfilé med rostad potatis, tomat, bacon, vitlök & bönor