Parmesan och rosmaringratinerad kycklingbröstfilé med tomatbrässerad zuccini och potatisgratäng

Parmesan och rosmaringratinerad kycklingbröstfilé med tomatbrässerad zuccini och potatisgratäng

4 pers

Ingredienser

2 skivor vitt bröd
50 g riven färsk parmesan
2 msk smält smör
1 vitlöksklyfta, pressad
1 krm rosmarin
4 st kycklingbröstfiléer
2 dl tomatjuice
2 msk vitvinsvinäger
½ dl olivolja
½ msk strösocker
1 krm malen kardemumma
1 gul lök, grovhackad
300 g zucchini, i tärningar
4 port potatisgratäng färdigköpt el hemlagad

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Mixa vitt bröd, parmesan, smält smör, vitlök och rosmarin.
Bryn kycklingfiléerna och fördela parmesanmixet ovanpå, baka färdigt i ugn på 175 grader. Det tar 10 min.
Koka upp tomatjuice, vinäger, olivolja, strösocker och kardemumma, lägg ner löken och zucchinin och låt grönsakerna sjuda i tomatsåsen i fem minuter.
Servera direkt med nygräddad potatisgratäng.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök