Recept

Parmesan och rosmaringratinerad kycklingbröstfilé med tomatbrässerad zuccini och potatisgratäng

0
(0)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • 2 st Skivor vitt bröd
  • 50 g Parmesan, riven
  • 2 msk Smält smör
  • 1 st Vitlöksklyfta, pressad
  • 1 krm Rosmarin
  • 2 dl Tomatjuice
  • 2 msk Vitvinsvinäger
  • 0.5 dl Olivolja
  • 0.5 msk Strösocker
  • 1 krm Kardemumma, malen
  • 1 st Gul lök, grovhackad
  • 300 g Zucchini, i tärningar
  • 4 port Potatisgratäng, färdigköpt eller hemmalagad

Tillagning:

  1. Mixa vitt bröd, parmesan, smält smör, vitlök och rosmarin.

  2. Bryn kycklingfiléerna och fördela parmesanmixet ovanpå, baka färdigt i ugn på 175°C. Det tar ca 10 min.

  3. Koka upp tomatjuice, vinäger, olivolja, strösocker och kardemumma, lägg ner löken och zucchinin och låt grönsakerna sjuda i tomatsåsen i fem minuter.

  4. Servera direkt med nygräddad potatisgratäng.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfilé

Läs mer

Liknande recept

Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör

40min
4.2
(37)

Souvlaki kyckling med tomat & bönsallad samt fetaost

25min
5
(1)

Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk

30min
4.3
(4)