Recept
Parmesan och rosmaringratinerad kycklingbröstfilé med tomatbrässerad zuccini och potatisgratäng
Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 2 st Skivor vitt bröd
- 50 g Parmesan, riven
- 2 msk Smält smör
- 1 st Vitlöksklyfta, pressad
- 1 krm Rosmarin
- 2 dl Tomatjuice
- 2 msk Vitvinsvinäger
- 0.5 dl Olivolja
- 0.5 msk Strösocker
- 1 krm Kardemumma, malen
- 1 st Gul lök, grovhackad
- 300 g Zucchini, i tärningar
- 4 port Potatisgratäng, färdigköpt eller hemmalagad
Tillagning:
-
Mixa vitt bröd, parmesan, smält smör, vitlök och rosmarin.
-
Bryn kycklingfiléerna och fördela parmesanmixet ovanpå, baka färdigt i ugn på 175°C. Det tar ca 10 min.
-
Koka upp tomatjuice, vinäger, olivolja, strösocker och kardemumma, lägg ner löken och zucchinin och låt grönsakerna sjuda i tomatsåsen i fem minuter.
-
Servera direkt med nygräddad potatisgratäng.
Liknande recept
Läs mer om Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Läs mer om Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis
Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis
Läs mer om Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Läs mer om Mozzarellakyckling
Mozzarellakyckling
Läs mer om Vitlöksdoftande kycklingfilé
Vitlöksdoftande kycklingfilé
Läs mer om Majas Kycklingpaj
Majas Kycklingpaj
Läs mer om Kycklingtagliatelle
Kycklingtagliatelle
Läs mer om Kycklingfilé i Sambalcrème
Kycklingfilé i Sambalcrème
Läs mer om Ugnsgratinerad kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver & basilika
Ugnsgratinerad kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver & basilika
Läs mer om Festkyckling i Portvin