Recept
Festkyckling i Portvin

Kycklingbröstfilé i en klassisk portvinssås på bara 20 min.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- Salt och peppar
- Smör
- 1.5 dl Portvin
- 1 st Buljongtärning
- 2 dl Crème fraiche
- 2 tsk Kinesisk soja
- 2 krm Strösocker
Tillagning:
-
Stek filéerna i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
-
SÅS: Blanda samman alla ingredienser i en kastrull. Låt koka livligt utan lock i 10 min.
-
Skiva köttet och lägg upp det på varma tallrikar. Häll såsen runt om och servera någon god variant på potatis till.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Läs mer om Festgratäng med blå och gröna druvor
Festgratäng med blå och gröna druvor
Läs mer om Spansk kycklingpaj
Spansk kycklingpaj
Läs mer om Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise
Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise
Läs mer om Ugnsgratinerad kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver & basilika
Ugnsgratinerad kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver & basilika
Läs mer om Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Läs mer om Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé