Recept

Grillad kyckling med fetaostkräm & grillad tomatsyrad lök och basilika

0
(0)
Syrad eller picklad lök till grillad kyckling är en riktig höjdare. Toppa med en god fetaostkräm. Inspiration från Grekland. Testa gärna att byta ut fetaosten mot getost och köp riktigt goda Kalamataoliver!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 6 st Tomater
  • 1 burk Kalamataoliver
  • 1 st Rödlök, stor
  • 1 msk Strösocker
  • 2 msk Rödvinsvinäger
  • 2 dl Grekisk yoghurt
  • 1 pkt Fetaost alt. getost
  • 2 msk Olivolja
  • 1 kruka Basilika

Tillagning:

  1. Skiva löken fint, rör ut sockret i vinägern och tillsätt löken och blanda (kan göras dagen innan).

  2. Dela tomaterna och pensla med olivolja. Grilla dem hastigt och låt dem sedan "baka" vidare på svag värme.

  3. Mosa osten med en gaffel och rör ner den i yoghurten, ringla över olivolja och smaksätt med svartpeppar.

  4. Varva tomaterna med ostkrämen, basilikan, oliver och den syrade löken.

  5. Servera tomatsalladen med grillad kyckling ev. lite ruccolasallad eller kokt färskpotatis.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Marinerade kycklingben storpack

Läs mer

Liknande recept

Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron

30min
4.2
(5)

Rostad auberginekräm med yoghurt, granatäpple och mynta

30min
5
(1)

Grillad sparris i soja-fläder-dressing

20min
4.6
(5)

Krispig sommarsallad med zaatar och vispad fetaost

30min
3.8
(4)

Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök

55min
4.2
(59)

Vår goda kycklingburgare

30min
3.4
(8)

Grillad kyckling med sötpotatissallad med apelsinvinägrett

20min
4
(1)

Grillad Tvådelad filé med grillade primörer

40min
0
(0)

Grillad kyckling med salbitaxada sauce & couscous

30min
0
(0)

Grillad Kyckling med lök & vaxbönsallad Dijonaisse

20min
0
(0)