Recept
Grillad kyckling med fetaostkräm & grillad tomatsyrad lök och basilika

Syrad eller picklad lök till grillad kyckling är en riktig höjdare. Toppa med en god fetaostkräm.
Inspiration från Grekland. Testa gärna att byta ut fetaosten mot getost och köp riktigt goda Kalamataoliver!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 6 st Tomater
- 1 burk Kalamataoliver
- 1 st Rödlök, stor
- 1 msk Strösocker
- 2 msk Rödvinsvinäger
- 2 dl Grekisk yoghurt
- 1 pkt Fetaost alt. getost
- 2 msk Olivolja
- 1 kruka Basilika
Tillagning:
-
Skiva löken fint, rör ut sockret i vinägern och tillsätt löken och blanda (kan göras dagen innan).
-
Dela tomaterna och pensla med olivolja. Grilla dem hastigt och låt dem sedan "baka" vidare på svag värme.
-
Mosa osten med en gaffel och rör ner den i yoghurten, ringla över olivolja och smaksätt med svartpeppar.
-
Varva tomaterna med ostkrämen, basilikan, oliver och den syrade löken.
-
Servera tomatsalladen med grillad kyckling ev. lite ruccolasallad eller kokt färskpotatis.
