Recept
Grillad kyckling med fetaostkräm & grillad tomatsyrad lök och basilika
Syrad eller picklad lök till grillad kyckling är en riktig höjdare. Toppa med en god fetaostkräm.
Inspiration från Grekland. Testa gärna att byta ut fetaosten mot getost och köp riktigt goda Kalamataoliver!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 6 st Tomater
- 1 burk Kalamataoliver
- 1 st Rödlök, stor
- 1 msk Strösocker
- 2 msk Rödvinsvinäger
- 2 dl Grekisk yoghurt
- 1 pkt Fetaost alt. getost
- 2 msk Olivolja
- 1 kruka Basilika
Tillagning:
-
Skiva löken fint, rör ut sockret i vinägern och tillsätt löken och blanda (kan göras dagen innan).
-
Dela tomaterna och pensla med olivolja. Grilla dem hastigt och låt dem sedan "baka" vidare på svag värme.
-
Mosa osten med en gaffel och rör ner den i yoghurten, ringla över olivolja och smaksätt med svartpeppar.
-
Varva tomaterna med ostkrämen, basilikan, oliver och den syrade löken.
-
Servera tomatsalladen med grillad kyckling ev. lite ruccolasallad eller kokt färskpotatis.
Liknande recept
Läs mer om Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Läs mer om Salladsklyftor med blue cheese-dressing och bacon
Salladsklyftor med blue cheese-dressing och bacon
Läs mer om Vattenmelon med mynta och chipotle
Vattenmelon med mynta och chipotle
Läs mer om BBQ-Chicken Club Sandwich
BBQ-Chicken Club Sandwich
Läs mer om Kycklingshawarma på grillad kyckling
Kycklingshawarma på grillad kyckling
Läs mer om Grillad kycklingklubba med italiensk kesosallad
Grillad kycklingklubba med italiensk kesosallad
Läs mer om Grillad kyckling med rostad potatissallad & spetspaprika
Grillad kyckling med rostad potatissallad & spetspaprika
Läs mer om Grillad Kyckling med lök & vaxbönsallad Dijonaisse
Grillad Kyckling med lök & vaxbönsallad Dijonaisse
Läs mer om Green chili slaw
Green chili slaw
Läs mer om Grillad kycklinglårfilé med couscous & tomat-russin relish (salsa)