Recept

Grillad kyckling med fetaostkräm & grillad tomatsyrad lök och basilika

0
(0)
Syrad eller picklad lök till grillad kyckling är en riktig höjdare. Toppa med en god fetaostkräm. Inspiration från Grekland. Testa gärna att byta ut fetaosten mot getost och köp riktigt goda Kalamataoliver!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 6 st Tomater
  • 1 burk Kalamataoliver
  • 1 st Rödlök, stor
  • 1 msk Strösocker
  • 2 msk Rödvinsvinäger
  • 2 dl Grekisk yoghurt
  • 1 pkt Fetaost alt. getost
  • 2 msk Olivolja
  • 1 kruka Basilika

Tillagning:

  1. Skiva löken fint, rör ut sockret i vinägern och tillsätt löken och blanda (kan göras dagen innan).

  2. Dela tomaterna och pensla med olivolja. Grilla dem hastigt och låt dem sedan "baka" vidare på svag värme.

  3. Mosa osten med en gaffel och rör ner den i yoghurten, ringla över olivolja och smaksätt med svartpeppar.

  4. Varva tomaterna med ostkrämen, basilikan, oliver och den syrade löken.

  5. Servera tomatsalladen med grillad kyckling ev. lite ruccolasallad eller kokt färskpotatis.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Marinerade kycklingben storpack

Läs mer

Liknande recept

Sesam- och sojaglaserad rostad potatis

30min
0
(0)

Grillad Tvådelad filé m. citrusgrillad spetskål & honungsyoghurt

45min
0
(0)

Grillad kyckling med tomat, mozzarella & grillad paprika

15min
0
(0)