Grillad kyckling med fetaostkräm & grillad tomatsyrad lök och basilika

Grillad kyckling med fetaostkräm & grillad tomatsyrad lök och basilika

4 pers

Syrad eller picklad lök till grillad kyckling kan aldrig slå fel. Toppa med en god fetaostkräm.

Ingredienser

1 pkt Guldfågelns drumsticks med glaze
6 tomater
1 burk Kalamataoliver
1 stor rödlök
1 msk strösocker
2 msk rödvinsvinäger
2 dl grekisk yoghurt
1 pkt fetaost alt. getost
2 msk olivolja
1 kruka basilika

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Tänd grillen och grilla kycklingen på relativt låg värme. Skiva löken fint, rör ut sockret i vinägern och tillsätt löken och blanda (kan göras dagen innan). Dela tomaterna och pensla med olivolja. Grilla dem hastigt och låt dem sedan "baka" vidare på svag värme. Mosa osten med en gaffel och rör ner den i yoghurten, ringla över olivolja och smaksätt med svartpeppar. Varva tomaterna med ostkrämen, basilikan, oliver och den syrade löken. Lägg upp kycklingen och servera med tomatsalladen ev. lite ruccolasallad eller kokt färskpotatis.

Inspiration från Grekland. Testa gärna att byta ut fetaosten mot getost och köp riktigt goda Kalamataoliver!

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök