Recept

Citrusig grynsallad med melon och habanero

5
(1)
Hemligheten för att få mer smak på quinoan är att blanda den med smaksättarna när den fortfarande är varm och lättare drar åt sig smakerna.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 pkt Grillbricka Buffalo Style
  • 3 dl Okokt quinoa, koka enligt anvisningar
  • 2 msk Olivolja
  • 3 msk Citronsaft
  • 1 st Vitlöksklyfta, liten
  • 0.5 st Habanero eller grön chili
  • 0.5 st Gurka
  • 500 g Vattenmelon, utan skal
  • 1 st Knippe mynta
  • 1 st Knippe koriander
  • 3 st Salladsblad, gärna romansallad
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Koka quinoan enligt anvisningar på paketet. Sväng runt den nykokta varma quinoan med citron, olivolja, finhackad (urkärnad) habanero och riven vitlök. Smaka av med salt och peppar och låt quinoan svalna.

  2. Skär vattenmelonen i små bitar.

  3. Dela gurkan på längden, kärna ur den med en sked och skär den i små bitar.

  4. Hacka örterna fint. Vänd ner allt detta i salladen tillsammans med salladsblad som du river i grova bitar. Lät gärna stå i 30 minuter innan servering.

  5. Servera till grillad kyckling, gärna vår grillbricka Buffalo Style.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Grillad kycklingbröstfilé med potatisgratäng

45min
3.7
(7)

Romansallad med gurka och krämig japansk dressing

20min
5
(1)

Potatissallad med bakade betor och getost

30min
4
(1)

Picklade grönsaker

10min
0
(0)

Kycklingshawarma på grillad kyckling

30min
5
(1)

Grillfilé Sandwich med tomat & coleslaw

30min
0
(0)

Grillade kycklingbröstfiléer med grön sparris och stekt tomat

20min
0
(0)

Grillad Tvådelad filé m. grillade medelhavsgrönsaker

40min
1
(1)

Grillad kycklingfilé sandwich med äppelslaw & mangomayo

30min
0
(0)

Cheeseburgare med chipotlemayo och karamelliserad rödlök

5
(1)