Recept
Hönsköttbullar med saffranscouscous

Testa en julig variant med saffran, russin, fänkål med våra goda hönsköttbullar i tomatsås
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 1 påse Hönsköttbullar
- 4 dl Vatten
- 1 pkt Saffran
- 1 st Hönsbuljongtärning
- 1 st Vitlöksklyfta
- 0.5 st Citron, saften
- 2 dl Couscous
- Lite malen svartpeppar
- 150 g Purjolök, tunt strimlad
- 2 dl Russin
- 1 st Fänkål, tunt skivad
- 4 dl Tomatsås, färdig på flaska
Tillagning:
-
Koka upp vatten, saffran, buljongtärning, vitlök, citron och peppar. Låt svalna och slå över couscousen.
-
Ta i purjon och russinen, rör lite då och då.
-
Fräs fänkålen i lite olivolja, slå över tomatsås och ta i nejlikan, låt koka i tre minuter.
-
Ta därefter i köttbullarna och låt dem värmas upp i tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar.
-
Servera direkt med couscousen som inte behöver vara varm.
