Recept
Hönsköttbullar med Janssons frestelse

Klassiker till jul och påsk. Servera till våra goda hönsköttbullar.
Antal personer:
Ingredienser
- 1 påse Hönsköttbullar
- 8 st Potatisar, rivna
- 1 st Gul lök, hackad
- 10 st Anjovisfiléer, hackade
- 3 dl Grädde
- 400 g Rödbetor, skalade och skurna i klyftor
- 1 msk Vit balsamvinäger
- 2 krm Kardemumma
- 1 st Vitlöksklyfta, pressad
- 2 msk Olivolja
Tillagning:
-
Varva potatis, lök och ansjovis i en gratängform. Var försiktig med saltet då ansjovisen är salt. Grädda i 225 grader i ca 30 min.
-
Fördela rödbetorna på en plåt med lite olivolja, grädda i ugn på 200 grader i ca 30 min. Tag ut dem när de fortfarande har en kärna. Lägg i en skål.
-
Blanda balsamvinägern med kardemumman, vitlöken och olivoljan. Slå över rödbetorna och låt marineras minst 15 min.
-
Tillaga köttbullarna enligt anvisning och servera med övriga tillbehör.
