Antal personer:
Tillagningstid: 50min
Ingredienser
- 450 g Kycklingfärs
- En skvätt olivolja och en klick smör för stekning
- 1 st Gul lök, finhackad
- 2 st Vitlöksklyftor, finhackade
- 2 st Selleristjälkar, finhackade
- 2 st Morötter, tärnade
- 1 st Nypa fänkålsfrön
- 4 msk Tomatpuré
- 1 dl Vitt vin
- 4 dl Kycklingbuljong
- 1 st Kvist rosmarin
- Salt och peppar
- Riven parmesanost
Tillagning:
-
Hetta upp smör och olivolja. Fräs selleri, morot, lök, vitlök och fänkålsfrön på medelvärme. Tillsätt kycklingfärs och stek tills den är klar.
-
Tillsätt sedan tomatpuré och rör till den karamelliserats.
-
Häll i vinet och låt koka ner. Tillsätt buljong och rosmarinkvist och sjud i ca 40 min. Späd ut med lite vatten vid behov.
-
Koka pastan al dente i saltat vatten. Servera med riven parmesanost.
Liknande recept
Läs mer om Thaigryta med ris
Thaigryta med ris
Läs mer om Hönsköttbullar med penne
Hönsköttbullar med penne
Läs mer om Sesampanerade kycklingbiffar med koriander, soyavinaigrette och stekt grönsaksris.
Sesampanerade kycklingbiffar med koriander, soyavinaigrette och stekt grönsaksris.
Läs mer om Nachosgratäng med tacokyckling
Nachosgratäng med tacokyckling
Läs mer om Kycklingwallenbergare
Kycklingwallenbergare
Läs mer om Kycklingsoppa med curryfärs
Kycklingsoppa med curryfärs
Läs mer om Kycklingköttbullar med pressad potatis och gräddsås
Kycklingköttbullar med pressad potatis och gräddsås
Läs mer om Chicken Nuggets i pita
Chicken Nuggets i pita
Läs mer om Chicken Drumsticks med kall pastasallad och rostad vitlöksdressing
Chicken Drumsticks med kall pastasallad och rostad vitlöksdressing
Läs mer om Chicken Drumsticks med chili-ananas coleslaw & grillad tomat