Recept

Tagliatelle med kycklingfärssås Bolognese

4
(23)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 450 g Kycklingfärs
  • En skvätt olivolja och en klick smör för stekning
  • 1 st Gul lök, finhackad
  • 2 st Vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 st Selleristjälkar, finhackade
  • 2 st Morötter, tärnade
  • 1 st Nypa fänkålsfrön
  • 4 msk Tomatpuré
  • 1 dl Vitt vin
  • 4 dl Kycklingbuljong
  • 1 st Kvist rosmarin
  • Salt och peppar
  • Riven parmesanost

Tillagning:

  1. Hetta upp smör och olivolja. Fräs selleri, morot, lök, vitlök och fänkålsfrön på medelvärme. Tillsätt kycklingfärs och stek tills den är klar.

  2. Tillsätt sedan tomatpuré och rör till den karamelliserats.

  3. Häll i vinet och låt koka ner. Tillsätt buljong och rosmarinkvist och sjud i ca 40 min. Späd ut med lite vatten vid behov.

  4. Koka pastan al dente i saltat vatten. Servera med riven parmesanost.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4 / 5. Antal röster: 23

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Kycklingwrap med frisk mangosalsa

20min
5
(6)

Sweet Chili kyckling med spetskål, gröna bönor & nudlar

20min
4.7
(20)

Sweet Chili kyckling med färsk tagliatelle och spenat

20min
4.1
(19)

Sesampanerade kycklingbiffar med koriander, soyavinaigrette och stekt grönsaksris.

30min
3.5
(2)

Randig pasta med Chicken Drumsticks

20min
0
(0)

Kycklingwallenbergare

40min
2.8
(4)

Kycklingsoppa med curryfärs

30min
3.2
(5)

Kycklingköttbullar med pressad potatis och gräddsås

40min
5
(3)

Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh

30min
4
(1)

Chicken Drumsticks med chili, mangoyoghurt & rostade grönsaker

30min
0
(0)