Kycklingwallenbergare

Kycklingwallenbergare

4 pers

Ingredienser

300 g kycklingbröstfiléer, skurna i bitar
200 g kycklinglever
3 äggulor¨
½ msk tomatpuré
2 dl vispgrädde
½ purjolök, skivad
1 påse bladspenat
1½ dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 msk skånsk senap
2 msk maizena strö
4 port kokt potatis

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Mixa kycklingfiléerna med kycklinglevern, äggulorna, salt, peppar, tomatpuré och vispgrädde. Gör ett smaktest av färsen genom att steka lite av färsen.
Lägg purjolöken och spenaten i en bunke, slå över 1½ liter kokande vatten, låt stå i två minuter. Häll över allt i ett durkslag och kallspola därefter spenaten och purjolöken. Lägg tillbaka i durkslaget och pressa ut vattnet.
Koka upp mjölk, grädde och senap, red av med maizena. Lägg i purjolöken och bladspenaten, koka upp och smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök