Recept

Kycklingtortilla med bönsallad & guacamole

4.1
(8)
En god bönsallad gör rätten mer matig och god.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 pkt Tacokyckling
  • 12 st Tortillabröd
  • 200 g Småtomater i olika färger, skivade
  • 1 st Röd spetspaprika, tunt skivad
  • 400 g Blandade bönor
  • 4 msk Majskorn
  • 5 st Salladslökar, tunt skivade
  • 1 st Chili, finhackad
  • 1 msk Olja
  • Salt och peppar
  • Färsk koriander
  • 2 st Avokado
  • 0.5 st Lime, saften
  • 1 st Tomat, finhackad
  • 1 msk Gräslök, hackad
  • 2 msk Majsolja
  • Salt och peppar
  • ev. 5-10 droppar Tabasco

Tillagning:

  1. Blanda samman bönor, majs, lök, chili, olja, koriander till bönsalladen. Smaka av med salt och peppar.

  2. Dela och gröp ur avokadon. Mosa den i en skål med en gaffel. Det ska vara lite klumpigt! Blanda i tomat, limesaft, gräslök, olja och smaka av med salt & svartpeppar. Ev. tabasco.

  3. Stek kycklingen i en stekpanna tills den är genomvarm.

  4. Servera med varma tortillabröd och alla tillbehören i skålar och fat och låt alla "bygga" samman sin egen tortilla-wrap.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.1 / 5. Antal röster: 8

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!