Recept

Parmesan & kaprisspäckad kycklingklubba

0
(0)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingklubbor
  • 300 g Färska rödbetor, skalade och klyftade
  • 1 msk Olivolja
  • 1 msk Färskpressad citronsaft
  • 70 g Parmesanost, riven
  • 2 st Skivor vitt bröd
  • 30 g Smält smör
  • 1 msk Färsk rosmarin, hackad
  • 1 st Vitlöksklyfta, hackad
  • 2 msk Kapris
  • 2 dl Kesella
  • 0.5 st Kruka gräslök, hackad

Tillagning:

  1. Bena ur klubban helt.

  2. Vänd rödbetorna i lite olivolja och pressad citron och baka dem i ugnen på 190°C i ca 20 min, smaka av med salt och peppar.

  3. Mixa parmesanen, vitt bröd, smält smör, rosmarin, vitlök och kaprisen i en matberedare.

  4. Späcka den urbenade kycklingklubban med blandningen genom att lägga in blandningen under skinnet. Stek i smör och baka färdigt i ugnen på 150°C i ca 20 min.

  5. Blanda gräslöken med kesellan, smaka av med salt och peppar. Servera gärna med jasminris.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept

Grillad kycklingklubba med gul pasta

45min
5
(2)

Örtstekt kycklingklubba m grön sparris och yoghurtsås

50min
0
(0)

Olivklubbor

45min
0
(0)

Marinerade kycklingklubbor med ugnsrostade grönsaker

45min
0
(0)

Mango chutney- och chiliglaserade kycklingklubbor serveras med mandelstekt blomkål och parmesan och citron gräddfil.

45min
4
(1)

Läckra Kycklingklubbor

50min
4.8
(4)

Kycklingklubbor med pestopasta

50min
5
(1)

Kycklingklubbor med nötter och senap

45min
1
(1)

Kycklingklubbor med keso och bacon

45min
0
(0)

Grillad kycklingklubba med yoghurtpotatissallad och gurka

45min
0
(0)