Recept
Röd kycklingsoppa

En matig soppa med kyckling och pasta.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfilé
- 1 st Purjolök
- Smör
- 8 st Tomater
- 6 dl Kycklingbuljong
- 4 dl Mjölk
- 1 tsk Timjan
- 1 tsk Basilika
- 1 st Lagerblad
- Salt och peppar
- 2 dl Okokt pasta
- 1 dl Grädde
Tillagning:
-
Strimla kycklingköttet.
-
Strimla purjolöken fint.
-
Fräs kycklingen och löken i en rymlig kastrull.
-
Finhacka tomaterna och lägg dem i kastrullen. Späd med buljong. Koka livligt utan lock i 10 min.
-
Tillsätt mjölk och kryddor. Koka ytterligare 5-10 min.
-
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen i en kastrull.
-
Rör ner den kokta pastan i soppan. Hetta upp soppan. runda av smaken med lite grädde. Smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Läs mer om Parmesan och rosmaringratinerad kycklingbröstfilé med tomatbrässerad zuccini och potatisgratäng
Parmesan och rosmaringratinerad kycklingbröstfilé med tomatbrässerad zuccini och potatisgratäng
Läs mer om Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Läs mer om Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Läs mer om Chili och paprika kyckling med en kall chilisås
Chili och paprika kyckling med en kall chilisås
Läs mer om Kycklinggryta med sting
Kycklinggryta med sting
Läs mer om Kyckling- och primörgrill med parmesanslungad grönsakspasta
Kyckling- och primörgrill med parmesanslungad grönsakspasta
Läs mer om Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin
Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin
Läs mer om Ugnsgratinerad kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver & basilika
Ugnsgratinerad kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver & basilika
Läs mer om Festkyckling i Portvin
Festkyckling i Portvin
Läs mer om Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé