Recept
Sesam- och sojaglaserad rostad potatis

Rostade potatisar 2.0! Salta och lite nötiga blir potatisen av soja- och sesamglazen. Vill du lägga till lite sötma som gör den en aning karamelliserad kan du tillsätta lite honung under bryningen. Servera till grillad kyckling!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad kycklinglårfilé Green Chili BBQ
- 1 kg Småpotatis (Färsk eller delikatesspotatis)
- 1 msk Rapsolja
- 3 msk Smör
- 1 st Vitlöksklyfta
- 2 msk Japansk soja
- 1 msk Sesamolja
- 0.5 tsk Nymalen svartpeppar
- 2 msk Rostade sesamfrön
- 2 st Salladslökar
- Salt
Tillagning:
-
Värm ugnen till 225°C. Sväng runt potatisen med lite olja i en ugnsfast form och krydda med salt. Rosta tills potatisen är mjuk.
-
Hetta upp en stor stekpanna med smör och vitlök som du bara krossar lätt. Bryn potatisen i smöret i någon minut tills den börjar få lite färg.
-
Slå på soja och sesamolja och sväng runt pannan så att all potatis täcks. Låt glazera i någon minut och ta sedan pannan från värmen.
-
Toppa med rostade sesamfrön och finhackad salladslök. Servera potatisen varm till den grillade kycklingen.
Liknande recept
Läs mer om Tomatsallad med vitlöksolja, Burrata och krispig panko
Tomatsallad med vitlöksolja, Burrata och krispig panko
Läs mer om Sallad med grillade pickles, dill, fänkål, krutonger och yoghurtdressing
Sallad med grillade pickles, dill, fänkål, krutonger och yoghurtdressing
Läs mer om Sweet corn mac n´cheese
Sweet corn mac n´cheese
Läs mer om Coleslaw
Coleslaw
Läs mer om Sparrisrisotto med citron och pecorino
Sparrisrisotto med citron och pecorino
Läs mer om Grillad kyckling med sötpotatissallad med apelsinvinägrett
Grillad kyckling med sötpotatissallad med apelsinvinägrett
Läs mer om Kycklingshawarma på grillad kyckling
Kycklingshawarma på grillad kyckling
Läs mer om Kryddsmör Espanol
Kryddsmör Espanol
Läs mer om Grillad Kyckling med lök & vaxbönsallad Dijonaisse
Grillad Kyckling med lök & vaxbönsallad Dijonaisse
Läs mer om Chicken Wings med grillade grönsaker