Recept
Avokadosallad med soltorkade tomater, grillad kyckling & pinjenötter

En mumsig sallad med bl.a. grillad kyckling, avokado, soltorkade tomater. Vi toppar den med både rostade pinjenötter och rågbrödskrutonger.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 540 g Grillade kycklinginnerfiléer BBQ
- 2 st Avokado, skalade
- 1 st Lollorosso sallad, sköld och plockad
- 70 g Ruccolasallad
- 1 st Rödlök, skuren i tunna ringar
- 1 dl Soltorkade tomater
- 0.5 dl Rostade pinjenötter
- 0.5 dl Rostade rågbrödskrutonger
- 0.5 dl Olivolja
- Salt & peppar
- 0.5 dl Rödvinsvinäger
- 1 msk Honung
- 1 dl Olivolja
Tillagning:
-
Skiva avokadon tunt och lägg fuktiga papper över så att den inte blir brun.
-
Blanda ihop dressingen (olivolja, rödvinsvinäger, honung).
-
Blanda sallad, rödlök och de soltorkade tomaterna i en stor skål, vänd försiktigt i avokadon och slå över dressingen, smaka av med salt och peppar.
-
Fördela kycklingen lite luftigt ovanpå salladen och strö över krutongerna och pinjenötterna. Servera genast.
