Avokadosallad med soltorkade tomater, grillad kyckling & pinjenötter

Avokadosallad med soltorkade tomater, grillad kyckling & pinjenötter

4 pers

En mumsig sallad med bl.a. grillad kyckling, avokado, soltorkade tomater. Vi toppar den med både rostade pinjenötter och rågbrödskrutonger.

Ingredienser

540 g grillade kycklinginnerfiléer
2 st avokado, skalade
1 huvud lollorossosallad, sköljd och plockad
1 pkt ruccolasallad
1 rödlök, skuren i tunna ringar
1 dl soltorkade tomater
½ dl rostade pinjenötter
½ dl rågbrödskrutonger
½ dl olivolja
Salt och peppar

Dressing:
½ dl rödvinsvinäger
1 msk honung
1 dl god olivolja

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Skiva avokadon tunt och lägg fuktiga papper över så att den inte blir brun. Blanda ihop dressingen. Blanda sallad, rödlök och de soltorkade tomaterna i en stor skål, vänd försiktigt i avocadon och slå över dressingen, smaka av med salt och peppar. Pensla kycklingen med olivoljan, salta och peppra. Fördela kycklingen lite luftigt ovanpå salladen och strö över krutongerna och pinjenötterna. Servera genast.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök