Basilika & mandelbakad Tvådelad kycklingfilé m. olivfrittata

Basilika & mandelbakad Tvådelad kycklingfilé m. olivfrittata

4 pers

En härlig örtblandning läggs på kycklingfilén och tillagas i ugnen och serveras med Frittata och så goda rödbetor som har lagats i ugn.

Ingredienser

4 hela ägg
2 msk tapenade
½ dl vispgrädde
2 skivor vitt bröd
2 msk parmesan, riven
1 vitlök, pressad
½ dl flagad mandel
30 g smält smör
1 pkt Guldfågeln tvådelade kycklingfilé, naturell
500 g rödbetor, skalade och i grova bitar
2 dl lätt crème fraiche
½ kruka gräslök, hackad

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Blanda ägg, tapenade och vispgrädde, smaka av med lite peppar. Grädda smeten i en stor stekpanna, gärna teflon. Grädda ovansidan färdig i ugn på 200 grader med grillelement. Låt svalna.
Mixa vitt bröd, riven parmesan, vitlök, mandel och smält smör till en kryddpasta, smaka av med lite salt och peppar. Lägg kycklingskivorna i en smörad form och klappa på örtblandningen. Stek i ugn på 180 Grader i ca 10 min.
Blanda rödbetorna med matoljan, salta och peppra. Lägg på en plåt och rosta på en plåt i ugn på 225 grader i ca 30 min.
Blanda crème fraichen med gräslöken och smaka ev av med lite citron.
Servera direkt med frittatan, rödbetorna och crème fraichen.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök