Grillade kycklingburgare med ananas-salsa och halloumi

Grillade kycklingburgare med ananas-salsa och halloumi

4 pers

En saftig kycklingburgare med både söta och salta smaker i perfekt harmoni.

Ingredienser

4 hamburgerbröd
4 kycklingburgare BBQ
Inlagd jalapeno
150 g halloumi
1 dl majonnäs
0,5 dl äpplecidervinäger
0,75 dl vatten
0,5 dl socker
2 krm salt
2 rödlökar
Salsa:
1 liten ananas
2-3 krm chipotlepulver
1 lime skal och saft
1 tsk socker
1 liten rödlök
1 dl hackad mynta el. koriander (eller en blandning)
Salt & grovmalen svartpeppar

Visa produkter som passar för recept

Gör så här

Börja med picklad lök. Koka upp socker, vinäger, vatten och salt tills sockret löst sig. Strimla löken och lägg ner i den varma lagen. Låt kallna.
Skär bort skalet från ananasen och skär fruktköttet i fina tärningar. Hacka rödlök fint och lägg i en skål med ananasen. Tillsätt socker, chipotlepulver samt saft och skal från lime och blanda allt noga. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå i kylskåp fram tills middagen. Vänd ner örterna strax innan servering.
Grilla eller stek kycklingburgaren tills den har fått fin färg och är helt genomstekt. Skiva och stek i olja eller grilla halloumin tills den är gyllenbrun på båda sidor. Rosta gärna hamburgerbrödet lätt och montera ihop burgarna med majonnäs och picklad lök på botten, sedan toppar du med kycklingburgare, halloumi, salsa och jalapeno. Servera genast.

Våra recept

 
 
Kategorier
Tillfällen
Världens kök